Skip to main content

Πουλήθηκε επταώροφο κτήριο στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης - Το τίμημα

Αποκτήθηκε από την «ΜΠΕΧΤΣΙΝΑΡ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ» το κτήριο στο οποίο στεγαζόταν τα γραφεία της «ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ».

Στην απόκτηση του επταώροφου κτηρίου στο οποίο στεγάζονταν τα γραφεία της «ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ» στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης προχώρησε η «ΜΠΕΧΤΣΙΝΑΡ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ».

 Πρόκειται για κτήριο γραφείων μεγέθους περίπου 2.000 τετραγωνικών μέτρων, στη συμβολή των οδών 26ης Οκτωβρίου και Λήμνου 2, με περιμετρική θέα, το 100% από το 2ο έως τον 7ο όροφο, εμβαδού από 310 τετραγωνικών μέτρων έως 340 τετραγωνικών μέτρων ανά όροφο συν το 50% του 1ου ορόφου εμβαδού 147 τετραγωνικών μέτρων, με αποκλειστική χρήση της ταράτσας, υπόγειο με ράμπα για 2 θέσεις στάθμευσης 45 τετραγωνικών μέτρων, δύο κλιμακοστάσια και ασανσέρ.

Μέρος του τιμήματος, συνολικού  ύψους 1,5 εκατ. ευρώ,  καταβλήθηκε με την υπογραφή του συμβολαίου, ενώ η εξόφληση του υπολειπόμενου πιστούμενου τιμήματος 1,25 εκατ. ευρώ θα γίνει το αργότερο έως τη 18.01.2023».

Μετά την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας, «η ΑΕΓΕΚ με ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι, σε συνέχεια της από 21.6.2022 ανακοίνωσής της, προέβη μετά από την παράταση της ισχύος του υπογραφέντος την 19.6.2022 συμβολαιογραφικού προσυμφώνου έως και την 21.11.2022, στην υπογραφή του οριστικού συμβολαίου για την πώληση και μεταβίβαση προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "ΜΠΕΧΤΣΙΝΑΡ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε." και τον διακριτικό τίτλο "ΜΠΕΧΤΣΙΝΑΡ Α.Ε.", του συνόλου των οριζόντιων ιδιοκτησιών (ήτοι 7 γραφείων), των δικαιωμάτων αποκλειστικής χρήσης επί των ως άνω οριζόντιων ιδιοκτησιών και του δικαιώματος καθ' ύψος επί της πολυώροφης οικοδομής που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και επί της οδού 26ης Οκτωβρίου και Λήμνου.

Η συμφωνία προήλθε με τη συμβολή της εταιρείας real estate «Pointers Property Services SA», μέλος του ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες».

Όπως υπογράμμισε ο διευθύνοντα σύμβουλος της «Pointers Property Services AE», Δημήτρης Τσοκακτσίδης «το ακίνητο βρίσκεται σε κεντρική οδό μπροστά στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, σε απόσταση 2 λεπτών από το δικαστικό μέγαρο, στην περιοχή όπου λειτουργούν επίσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπηρεσίες της ΑΑΔΕ το γραφείο Κτηματογράφησης, τα εμπορικά κέντρα "Limani" & "Porto Center" ενώ το 2023 αναμένεται να παραδοθεί και το κτήριο γραφείων "HUB26". Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια εξαιρετική επιλογή επένδυσης με δυνατότητα σημερινών υψηλών αποδόσεων σε μια περιοχή που όλα συνηγορούν ότι αλλάζει μορφή με την επικείμενη αλλαγή χρήσεων γης, καθώς και την ολοκλήρωση εξαγγελθέντων, σημαντικών έργων υποδομής, που θα αλλάξουν το συνολικό τοπίο όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο. Η "Pointers Property Services SA" ανέλαβε και ολοκλήρωσε με επιτυχία την προώθηση του ακινήτου και την ανεύρεση του αγοραστή ικανοποιώντας απόλυτα τις προδιαγραφές και τις ανάγκες των εμπλεκόμενων μερών. Πιστοί στη γενικότερη φιλοσοφία του ομίλου "Σαμαράς & Συνεργάτες", συνεχίζουμε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες, βασισμένες σε διεθνή πρότυπα αναφορικά είτε με την κάλυψη των αναγκών ανεύρεσης ακινήτων, με συγκεκριμένα στοιχεία για ιδιαίτερες χρήσεις, είτε αξιολόγησης και προώθησης ακινήτων ειδικών χαρακτηριστικών».