Skip to main content

Η επόμενη μέρα του Τζιτζικώστα και ο πονοκέφαλος των δημάρχων της Θεσσαλονίκης

Ο ξεκάθαρος Τζιζικώστας, η... αγαπημένη της ΝΔ Θεσσαλονίκης, η ευθύνη του ΕΟΔΥ στις καταγγελίες για τους εμβολιασμούς και το... αυτοτρολάρισμα Ψωμιάδη

-Για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δηλώνει δημοσίως ότι θα διεκδικήσει εκ νέου τη διοίκηση της Περιφέρειας το 2023. Το είπε ξανά στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Αν και ο πολιτικός χρόνος είναι μεγάλος μέχρι τότε, ο κ. Τζιτζικώστας με αυτές τις τοποθετήσεις του βάζει τέλος στις κουβέντες περί του πολιτικού του μέλλοντος, επιμένοντας περιφερειακά. Βάζει τέλος και στις ορέξεις ορισμένων, που προεξοφλούσαν μέχρι πρότινος ότι ολοκληρώνει τη θητεία του στη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση, και έσπευσαν να κάνουν όνειρα...

-Πολλές σκοτούρες έχει βάλει το πέταγμα του χαρταετού στους δημάρχους της Θεσσαλονίκης. Όλοι τους γνωρίζουν τους χώρους που είναι διαθέσιμοι και τους προτιμούν οι πολίτες για να πετάξουν τον χαρταετό και αναμένουν συνωστισμό. Η παρουσία των ελεγκτικών αρχών θα είναι «διακριτική», που σημαίνει ότι μια... ανοχή θα υπάρχει. Το ζητούμενο όμως είναι τι γίνεται σε περίπτωση υπερβολικής συνάθροισης; Τη λύση περιμένουν να τη δώσει ο καιρός, καθώς οι προγνώσεις δείχνουν βροχοπτώσεις, κάτι που θα περιορίσει τους «εκδρομείς». Είναι από τις περιπτώσεις που ό,τι και να κάνει ένας δήμαρχος θα υποστεί δυσαρέκεια και κατηγορίες.

-Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, θεωρεί ότι στοχοποιήθηκε για τις αποφάσεις που έλαβε σχετικά με την κατάληψη του κτηρίου της πρυτανείας και την εκκένωσή του, με αποτέλεσμα να βρεθεί υπόλογος για εκτός σειράς εμβολιασμό, παρά το γεγονός ότι αυτός αφορούσε σε όλα τα μέλη της ομάδας που εξετάζει το ιικό φορτίο στα λύματα. Τέτοιες «παρεξηγήσεις» πάντως οφείλει να τις προβλέπει σε επίπεδο οργάνωσης ο αρμόδιος φορέας για τους εμβολιασμούς. Και με τόσες καταγγελίες, ο ΕΟΔΥ θα έπρεπε να έχει λάβει τα μέτρα του, προκειμένου να διαφυλάξει τόσο το δικό του κύρος, όσο και το κύρος όσων εμβολιάζονται εκτός ή εντός σειράς. Το πρόβλημα είναι εμφανές, τόσο στην οργάνωση των εμβολιασμών, όσο και στην αντίδραση στις όποιες καταγγελίες.

-Η... αγαπημένη της ΝΔ Θεσσαλονίκης έχει γίνει η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κατερίνα Νοτοπούλου. Γι' ακόμη μια φορά μπήκε στο στόχαστρο του κομματικού οργάνου της ΝΔ στην πόλη, όμως αυτή τη φορά την υπερασπίστηκε σθεναρά το δικό της τοπικό κομματικό όργανο, η Νομαρχιακή Α' Θεσσαλονίκης. Έτσι, η συνέχεια δόθηκε με εκατέρωθεν ανακοινώσεις μεταξύ των δυο οργάνων. Το λες και κανονικότητα... επιτέλους. Δυο παρατηρήσεις: Αφενός η ΝΔ Θεσσαλονίκης πλέον έχει ενεργοποιηθεί και παρακολουθεί την επικαιρότητα, καταθέτοντας την άποψή της στο δημόσιο διάλογο, όπως καλό είναι να γίνεται. Αφετέρου, η προσωπική στοχοποίηση περισσότερο βολεύει αυτόν που στοχοποιείται. Και ο νοών νοείτω.

-Αν για κάτι διακρίνεται διαχρονικά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι το χιούμορ του και το τρολάρισμα που δεν διστάζει να κάνει πρώτα στον εαυτό του. Ακομπλεξάριστος τουλάχιστον. Η αποκριάτικη ανάρτησή του στο Facebook, υπενθυμίζει πως μπορεί να έμεινε στην Ιστορία ως Ζορό, λόγω της σχετικής εμφάνισης, όμως οι μεταμφιέσεις του είχαν μεγάλη ποικιλία. Το αποδεικνύει με την ανάρτηση φωτογραφιών του ντυμένου σαν τον Ναπολέοντα. «Έτσι για να μπούμε στο κλίμα των ημερών... Όχι μόνο Ζορό...», αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.