Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πόντιοι χόρεψαν Πυρρίχιο στη Νέα Παραλία (vid)

Δεκάδες περαστικοί από τη Νέα Παραλία είχαν την ευκαιρία το πρωί να πάρουν μία πρόγευση από το 15ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.

Στη Νέα Παραλία, κάτω από τις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, Πόντιοι με παραδοσιακές φορεσιές, χόρεψαν Σέρα, το γνωστό Πυρρίχιο που χόρευαν οι πολεμιστές κατά την προετοιμασία για τη μάχη.

Υπό τους ήχους λύρας και νταουλιού Πόντιοι με παραδοσιακές στολές χόρεψαν το γνωστό Πυρρίχιο. Δεκάδες περαστικοί είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία πρόγευση από το 15ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.

Μία εκδήλωση που διοργανώνει η Πανποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 18:00 το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη, στο κλειστό γήπεδο «PAOK Sports Arena».

Περίπου 2.700 Πόντιοι χορευτές από ολόκληρη τη χώρα δίνουν ραντεβού στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ, για να παρουσιάσουν σε χιλιάδες θεατές δεκάδες ποντιακούς χορούς και να τους μεταλαμπαδεύσουν στοιχεία από τον πολιτισμό του ποντιακού ελληνισμού.

Το φετινό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την έναρξη της δεύτερης και πιο σκληρής φάσης της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.