Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία μνήμης για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Πορεία διαμαρτυρίας για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου πραγματοποιούν φοιτητικοί σύλλογοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πορεία μνήμης για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα πραγματοποιούν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και αναρχικές συλλογικότητες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα, συνέχισε στο ΥΜΑΘ και έπειτε ξανάεπέστρεψεστην Καμάρα, όπου οι διαδηλωτές παρατάχθηκαν απέναντι από αστυνομικές δυνάμεις πάνω στην Εγνατία και φωνάζουν συνθήματα κατά της ΕΛΑΣ. Οι αστυνομικές δυνάμεις σχημάτισαν φραγμό προκειμένου να μην αφήσουν τους διαδηλωτές να μετακινηθούν προς τα πανεπιστήμια.



Με κεντρικό σύνθημα το «αυτές οι ημέρες είναι του Αλέξη» τα άτομα φωνάζουν πως «στις δολοφονίες κράτους και κεφαλαίου απαντάμε με Δεκέμβρηδες», ενώ αναφορές υπήρξαν κατά τη διάρκεια της πορείας και στον θάνατο του 18χρονου Ρομά στο Πέραμα της Αθήνας από αστυνομικά πυρά.



Οι φοιτητές φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας και της κυβέρνησης βγήκαν στην Εγνατία ενώ τους ακολουθούν αστυνομικές δυνάμεις.



Να σημειωθεί πως νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Καμάρα.



Υπενθυμίζεται πως εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε εφαρμογή σήμερα, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενώ στις έξι το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν και οι άλλες δύο πορείες, των συνδικάτων και των αναρχικών συλλογικοτήτων αντίστοιχα.