Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας για την κατάσταση στη Μόρια (vid)

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τις συνθήκες που επικρατούν στη Μόρια, ιδίως μετά την καταστροφική φωτιά στο ΚΥΤ.

Πορεία διαμαρτυρίας για τις συνθήκες που επικρατούν στη Μόρια, ιδίως μετά την καταστροφική φωτιά στο ΚΥΤ, αλλά και για τη διαχρονική διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Με κεντρικό σύνθημα «το τραγικό δεν είναι ότι κάηκε η Μόρια, τραγικό είναι ότι υπήρξε», μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, πολιτικών οργανώσεων, κοινωνικών συλλόγων και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου διαδήλωσαν ζητώντας το κλείσιμο των hot spots, την κατάργηση των «αντιμεταναστευτικών συμφωνιών», πλήρη δικαιώματα καθώς και μέτρα προστασίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

«Η Μόρια δεν είναι κέντρο υποδοχής, είναι το Νταχάου της νέας εποχής», φώναζαν οι διαδηλωτές, εκφράζοντας παράλληλα με συνθήματα την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Στην πορεία συμμετείχαν και μαθητές, στο πανό των οποίων αναγραφόταν το μήνυμα «Η Μόρια είναι ντροπή, σπίτι, σχολείο, υγεία για όλα τα παιδιά».

Η πορεία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στο ΥΜΑΘ, ενώ η τροχαία πραγματοποιούσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Της πορείας προηγήθηκε συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου.