Skip to main content

Ένταση με εκπαιδευτικούς στην πύλη του ΥΜΑΘ (φωτο+vid)

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στο νέο σύστημα διορισμών στον κλάδο, κηρύσσοντας για δεύτερη ημέρα 24ωρη απεργία, απαιτώντας να αποσυρθεί το εν λόγω ν/σ.

Μικροένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, όπου κατέληξε η πορεία διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, ομάδα διαδηλωτών από τη συγκέντρωση άρχισε να ταρακουνάει τα κάγκελα, φωνάζοντας συνθήματα κατά του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου. Την ίδια ώρα, άλλα μέλη βρίσκονταν στην πύλη επί της Φιλήμονος Δραγούμη, σχηματίζοντας φραγμό με ανθρώπινη αλυσίδα σε δυνάμεις των ΜΑΤ, που βρίσκονταν σε επιφυλακή λίγο παραπάνω.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ αρχικά είχαν συγκεντρωθεί στο άγαλμα Βενιζέλου.

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στο νέο σύστημα διορισμών στον κλάδο, κηρύσσοντας για δεύτερη ημέρα 24ωρη απεργία, απαιτώντας την απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει 15.000 προσλήψεις την επόμενη τριετία.

Εκτιμούν, δε, ότι το σύστημα «απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας», ενώ κάνουν λόγο για προεκλογικές δεσμεύσεις διορισμών.

Υπενθυμίζεται πως πανελλαδική απεργία και κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.