Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία ενάντια στην επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα

Μέλη της ΕΔΥΕΘ και του ΠΑΜΕ κρατώντας πανό και σημαίες ζητούν την αποχώρηση της Ελλάδας από τους «ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς» ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Πορεία προς το αμερικανικό προξενείο πραγματοποιούν αυτή την ώρα δεκάδες άτομα στη Θεσσαλονίκη που διαδηλώνουν κατά της επίσκεψης Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στην Ελλάδα για την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Μέλη της ΕΔΥΕΘ και του ΠΑΜΕ κρατώντας πανό και σημαίες ζητούν την αποχώρηση της Ελλάδας από τους «ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς» ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση και το κλείσιμο των νατοϊκών βάσεων και στρατηγείων στη χώρα μας.

Σε βήμα που στήθηκε νωρίτερα στο άγαλμα Βενιζέλου, οι ομιλητές έκαναν αναφορά τόσο στις πυρηνικές συμφωνίες όσο και στην πρόσφατη διπλωματική κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν. Παράλληλα, έβαλαν κατά της κυβέρνησης για την υπογραφή της συμφωνίας για την αμυντική συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ και κάλεσαν τους πολίτες να ψηφίσουν σχετικό ψήφισμα και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Στην πορεία συμμετέχει και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης. Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και στην Αθήνα.

Σημειώνεται πως στις 12 στο άγαλμα Βενιζέλου έχει προγραμματίσει συγκέντρωση η «Πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο».