Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μαζική πορεία φοιτητών στο Δικαστικό Μέγαρο (vid)

Πορεία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο προς το Δικαστικό Μέγαρο για τα 31 άτομα που συνελήφθησαν χθες κατά τα επεισόδια στην Πρυτανεία.

Μαζική κινητοποίηση για τους 31 συλληφθέντες από τη χθεσινή κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τα επεισόδια που ακολούθησαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν για την εκκένωσή του πραγματοποιείται έξω από το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ.

Οι φοιτητές ανήρτησαν πανό στο άγαλμα του Αριστοτέλη που αναγράφει «ο Αριστοτέλης θα ντρεπόταν για την πολιτική σας».

Ενόψει του μεγάλου συλλαλητηρίου και την πορεία προς το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για συμπαράσταση στους συλληφθέντες στους οποίους σήμερα θα απαγγελθούν κατηγορίες, φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία και καθηγητές καταγγέλλουν την αστυνομική βία και ζητούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Την ίδια ώρα, αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί έξω από το ΑΠΘ, έχοντας τοποθετήσει κλούβα στη βόρεια πύλη της ΔΕΘ-Helexpo, απέναντι από το πανεπιστήμιο.

Παράλληλα, στο πλευρό των φοιτητών βρίσκονται νοσοκομειακοί, μαθητές, ενώ σημειώνεται ότι οι καθηγητές από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ζητούν την απελευθέρωση των τριών συλληφθέντων φοιτητριών που φοιτούν στο συγκεκριμένο τμήμα.

Ορισμένοι φοιτητές θα παραμείνουν στην κατάληψη της πρυτανείας την ώρα που οι υπόλοιποι θα πραγματοποιούν πορεία προς το Δικαστικό Μέγαρο.

Οι φοιτητές στη συμβολή της Τσιμισκή με τη Ι. Δραγούμη ήρθαν αντιμέτωποιθ με φραγμό της ΕΛΑΣ και συνέχισαν την πορεία τους προς τα δικαστήρια από την Ιώνος Δραγούμη.

Στη συνέχεια έφτασαν μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο όπου φώναξαν συνθήματα.