Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία φοιτητών για πανεπιστήμια και εργασιακό νομοσχέδιο (vid)

Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου και κατέληξε στο ΥΜΑΘ - Στο επίκεντρο η αντίθεσή τους στο σχέδιο νόμου για τα εργασιακά

Σταθεροί στο εβδομαδιαίο ραντεβού τους, φοιτητές και φοιτήτριες κατέβηκαν για μία ακόμη Πέμπτη στους δρόμους της Θεσσαλονίκης διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη για τα ΑΕΙ.

Στο πλαίσιο των πολιτικών εξελίξεων, οι διαδηλωτές πρόταξαν στη σημερινή τους κινητοποίηση την εναντίωσή τους στο σχέδιο νόμου για τα εργασιακά που προωθεί η κυβέρνηση.

«Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, δεν είναι για παζάρια και διάλογο» φώναξαν μεταξύ άλλων. Παράλληλα, κάλεσαν όλους τους φοιτητές σε αποχή από τα μαθήματα στις 3 Ιουνίου, ημέρα απεργιακής κινητοποίησης ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.



Η πορεία που ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου κατέληξε στο ΥΜΑΘ. Μερίδα φοιτητών συνέχισαν πορεία σε δρόμους του κέντρου που κατέληξε στο ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται πως οι φοιτητικοί σύλλογοι ζητούν την πλήρη κατάργηση του νόμου για τα ΑΕΙ, που προβλέπει μεταξύ άλλων την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και τη θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγών στα ΑΕΙ.