Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία φοιτητών κατά του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ (vid)

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι φοιτητές αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα πανεπιστήμια.

Πορεία διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ψηφίστηκε στις 11/2 πραγματοποιούν αυτήν την ώρα φοιτητικοί σύλλογοι,μαθητές, εργατικά σωματεία και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Την ίδια ώρα, αναρχικές συλλογικότητες πραγματοποιούν συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον καταδικασθέντα Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι φοιτητές αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα πανεπιστήμια που επιφέρει μείωση των εισακτέων, θέτει βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ, ορίζει χρονική διάρκεια σπουδών και ιδρύει πανεπιστημιακή αστυνομία. Παράλληλα, ζητούν άμεση επιστροφή στις σχολές τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Οι διαδηλωτές βγήκαν στο οδόστρωμα με κατεύθυνση προς τα δυτικά ενώ έστριψαν από τον οδό Βενιζέλου, στη συνέχεια έφτασαν στο ΥΜΑΘ, όπου από εκεί συνέχισαν προς το ΑΠΘ μέσω της οδού Ιασωνίδου. Στη συμβολή της Εγνατίας με την Εθνικής Αμύνης, δυνάμεις των ΜΑΤ με κλούβες σχημάτισαν φραγμό εμποδίζοντας την πρόσβαση προς τα πανεπιστήμια.