Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέα πορεία φοιτητών κατά του νόμου για τα ΑΕΙ (vid)

Εκατοντάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στο άγαλμα Βενιζέλου και αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης

Για μία ακόμη Πέμπτη εκατοντάδες φοιτητές κατέβηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης διαδηλώνοντας κατά του νόμου για τα ΑΕΙ.

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους, φοιτητικοί σύλλογοι προχωρούν καθημερινά σε δράσεις, εκδηλώσεις και αντιμαθήματα εντός του campus του ΑΠΘ δηλώνοντας πως "το Πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές". Πάγιο αίτημά τους είναι το άνοιγμα των σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας και η επιστροφή ιδίως στα εργαστήρια που απαιτείται η φυσική παρουσία, ενώ μεταξύ άλλων ζητούν και την παραίτηση του πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου.

Σήμερα, όπως και κάθε Πέμπτη, φοιτητές και φοιτήτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στο άγαλμα Βενιζέλου και αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. "Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές, έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές" και "οι αγώνες μας δεν μπαίνουν στον πάγο" είναι μερικά από τα συνθήματα των διαδηλωτών.

Στην πορεία συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, εργατικά σωματεία, πολιτικές οργανώσεις καθώς και μέλη του ευρύτερου αναρχικού χώρου. Σημειώνεται πως οι φοιτητικοί σύλλογοι κλιμάκωσαν αυτή την εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους, λόγω των δηλώσεων του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα τοποθετηθούν οι πρώτοι ειδικοί φρουροί της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Όπως έγραψε το πρωί η Voria.gr, η τοποθέτηση των αστυνομικών αναβλήθηκε προς το παρόν.

Υπενθυμίζεται πως η Πρυτανεία του ΑΠΘ τελεί υπό κατάληψη από την περασμένη Τρίτη.