Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πώς έγινε η καταδίωξη που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τριών ανηλίκων

Κατά την ακινητοποίησή τους, η συλληφθείσα επιτέθηκε λεκτικά κατά της τραυματισθείσας αστυνομικού, ενώ ο οδηγός δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η χθεσινοβραδινή καταδίωξη στην ανατολική Θεσσαλονίκη που κατέληξε σε σύλληψη τριών ανηλίκωνπεριγράφονται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Τρεις ανήλικοι οι συλληφθέντες από τη χθεσινοβραδινή καταδίωξη στη Θέρμη

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» εντόπισαν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρεις ανήλικοι, μία 13χρονη και δύο 15χρονοι, στην περιοχή της Καλαμαριάς και ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε σε σχετικό σήμα για αστυνομικό έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα.

Κατά τη διαφυγή πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς παραβίασε ερυθρούς σηματοδότες και γενικότερα κινούνταν με τρόπο επικίνδυνο για τους άλλους οδηγούς που υπήρχαν στην περιοχή, ενώ προκάλεσε φθορές σε σταθμευμένα οχήματα.

Στη Λεωφόρο Χαριλάου - Θέρμης, το εν λόγω όχημα περιορίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν και προκειμένου να διαφύγει, προκάλεσε φθορές σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο και υπηρεσιακή μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό μίας γυναίκας αστυνομικού.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά την ακινητοποίησή τους, η 13χρονη επιτέθηκε λεκτικά κατά της τραυματισθείσας αστυνομικού, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του οχήματος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της κλοπής κατά συναυτουργία, απείθειας, εξύβρισής, φθορών και σωματικών βλαβών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των συλληφθέντων θα υποβληθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το όχημα ήταν ιδιοκτησίας του πατέρα της συλληφθείσας, ο οποίος νωρίτερα κατήγγειλε την κλοπή του.