Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πώς συνέβη η τραγωδία με την πυρκαγιά και τον θάνατο του 16χρονου

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η φωτιά ξέσπασε όταν ο 16χρονος άναψε ένα θερμαντικό σώμα για να ζεσταθεί λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Αδιανόητη μοιάζει η τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο διαμέρισμα της οδού Νάτσινα στη Θεσσαλονίκη σήμερα το πρωί, με τον θάνατο ενός 16χρονου από πυρκαγιά.

Οι πυροσβέστες ανέσυραν νεκρό τον έφηβο που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, ενώ τα σαφή αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η φωτιά έγινε αντιληπτή από τα αδέρφια του, 15 και 6 ετών, τα οποία πραγματοποιούσαν εκπαίδευση εξ αποστάσεως.

Επειδή οι γονείς τους έλειπαν, τα παιδιά επέβλεπε η θεία τους. Ωστόσο σε μια στιγμή που θεία έλειπε εκτός σπιτιού, το ίντερνετ κόπηκε και τα παιδιά πήγαν να δουν τι συμβαίνει με τον αδερφό τους που βρισκόταν ξαπλωμένος στο δωμάτιό του.

Τα παιδιά αντιλήφθηκαν τη φωτιά και επειδή δεν μπορούσαν να ανοίξουν την πόρτα του δωματίου κάλεσαν τη θεία τους ενώ ειδοποιήθηκε και η πυροσβεστική.

Από τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται πως η φωτιά προκλήθηκε από ηλεκτρικό καλοριφέρ που άναψε ο 16χρονος για να ζεσταθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεία των παιδιών έφτασε άμεσα στο σπίτι και έβγαλε έξω τα δύο παιδιά, δεν συνέβη το ίδιο όμως με τον 16χρονο αδερφό τους που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του.