Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πώς το ισόγειο πολυκατοικίας του '73 μετετράπη σε υβριδικό εστιατόριο (φωτο)

Ο χώρος αποτελείται από δύο ενότητες που συστεγάζονται «με τα όριά τους να μην είναι τόσο διακριτά, μπαίνοντας η μια μέσα στην άλλη», όπως τονίζεται.

Την υψηλή γαστρονομία με την απαράμιλλη αρχιτεκτονική αισθητική συνδυάζει το Moldee, ένα υβριδικό σενάριο εστίασης που λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες στην πόλη.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Taka + Partners, που ανέλαβε τον σχεδιασμό του νέου αυτού χώρου, αναφέρει ότι στόχος ήταν το πάντρεμα του υψηλού επιπέδου γαστρονομίας με το fine drinking.

Σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό γραφείο, ο χώρος αποτελείται από δύο ενότητες που συστεγάζονται «με τα όριά τους να μην είναι τόσο διακριτά, μπαίνοντας η μια μέσα στην άλλη», όπως τονίζεται.

Ο χώρος βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στη συμβολή των οδών Μητροπολίτου Ιωσήφ και Προξένου Κορομηλά και στεγάζεται στο ισόγειο μιας διατηρητέας πολυκατοικίας του 1973.

«Το ζητούμενο από τους chef ήταν η παροχή ενός χώρου όπου θα αναπτύξουν το όραμά τους, να προσφέρουν δηλαδή στο κοινό μια νέα κατεύθυνση στην διατροφή», αναφέρει το Taka + Partners.

Μάλιστα σημειώνεται πως με τον τρόπο αυτό οι χρήστες του χώρου μετατρέπονται σε «moldees» (καλούπια), εκπαιδεύονται δηλαδή από τους chef προκειμένου να γνωρίσουν την ποιοτική διατροφή και να τρέφονται με ποιοτικά υλικά και καθαρές γεύσεις στην καθημερινότητά τους.

Όπως εξηγεί το γραφείο για την αρχιτεκτονική οπτική του χώρου, το γαστρονομικό concept επηρέασε και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό με ένα πολύ μινιμαλιστικό τρόπο και χωρίς περιττά στοιχεία:

«Κάνοντας μια θεωρητική τομή σε ένα πιάτο εντοπίζονται τα παρακάτω συστατικά: το πιάτο ως μια δυνατή βάση, τα υλικά που δημιουργούν την σύνθεση γεύσεων αλλά και σχημάτων και τέλος το topping που αποτελείται από εντυπωσιακά και ανάλαφρα στοιχεία που συμβάλλουν στην δημιουργία συναισθημάτων και ατμόσφαιρας».