Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πότε ανάβουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε κάθε δημοτική κοινότητα

Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου ανάβουν σταδιακά τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στις δημοτικές κοινότητες του δήμου Θεσσαλονίκης

Ανάβουν σταδιακά από σήμερα ώς και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στις δημοτικές κοινότητες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σήμερα στις 18.30 στην κεντρική πλατεία της Τριανδρίας, στο πάρκο του Άγιου Σπυρίδωνα, θα ανάψει το δέντρο. Την Τριανδρία θα ακολουθήσει η Δ' Δημοτική Κοινότητα την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου. Το δέντρο αναμένεται να ανάψει στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού ελληνισμού στην Κλεάνθους 57 και Γρηγορίου Λαμπράκη στις 20:00.

Στη συνέχεια, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου το δέντρο θα ανάψει και στην πλατεία Γαλοπούλου, στη Β' Δημοτική Κοινότητα, στις 18:00. Στην εκδήλωση θα ακουστούν μελωδίες και κάλαντα από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης. Έπειτα θα ακολουθήσει στις 14 Δεκεμβρίου το δέντρο στην πλατεία Ρομφέη (Κρίσπου με Κουλέ Καφέ) στη Γ' Δημοτική Κοινότητα στις 17:30. Τελευταίο θα ανάψει την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου το δέντρο στις 18.00 στην Ε' Δημοτική Κοινότητα στη Βίλα Μορντώχ, που βρίσκεται επί της Βασιλίσσης Όλγας 165 με 25ης Μαρτίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
 
ΠEΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ, 18.30, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ-ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, Δ' ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, 20.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ 57 & ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ)
 
ΤΡΙΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, Β' ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, 18.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, Γ' ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, 17.30, ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΟΜΦΕΗ (ΚΡΙΣΠΟΥ - ΚΟΥΛΕ ΚΑΦΕ)
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, 18.00, ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ 162 & 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ (ΒΙΛΑ ΜΟΡΝΤΩΧ)

Στο πλαίσιο του ανάμματος του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας διοργανώνεται η εκδήλωση «ΔΩΣΕ ΦΩΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ» την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ώρα 18:30, στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει κάλαντα:

-από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης,
-από την παιδική χορωδία του Συλλόγου Ποντίων της Τριανδρίας
-από την χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τριανδρίας,
-και από την παιδική χορωδία του Ωδείου MuSa 

Επίσης η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από χριστουγεννιάτικο μουσικό show βασισμένο στο βιβλίο της κας Μαρίας Στεφάνου «ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΤΟ ΧΙΟΝΙ» με led show, laser show, ξυλοπόδαρο, ακροβατικά εδάφους και αέρος, show με φωτιές, χορογραφίες μοντέρνου – σύγχρονου χορού, μπαλέτου, με αποσπάσματα και τραγούδια από την ομώνυμη θεατρική παράσταση. Ένα φαντασμαγορικό θέαμα για όλη την οικογένεια που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους και θα θυμίσει σε όλους την ευθύνη που έχουμε να ασπρίζουμε την ζωή μας και τον κόσμο με τις πράξεις μας, όπως σημείωσε ο δήμος.

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα περιλαμβάνει:
-τραγούδια των παιδιών και χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά από τον Ν.Π.Δ.Δ. Οργανισμό Βρεφονηπιακής, Παιδικής & Οικογενειακής Μέριμνας (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.)
-τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης
-΄΄Συναυλία΄΄με το μουσικό σχήμα του Γιώργου Καραβασίλη.

Τραγούδι: Γιώργος Κυριάζος, Μαρία Βουρλιδάκη & Δημήτρης Τσολέκας,

Μπουζούκι: Γεώργιος Καραβασίλης,

Κιθάρα: Δημήτρης Τσολέκας,

Αρμόνιο: Χαράλαμπος Βουγάς.