Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πού κόλλησε η αμφιδρόμηση της Δωδεκανήσου

Γιατί πάει πίσω η αμφιδρόμηση που σχεδιάζεται για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού φόρτου στο κέντρο - Ανοίγει στα μέσα Δεκεμβρίου η Βενιζέλου

Σε βάθος χρόνου αναμένεται να υλοποιηθεί η αμφιδρόμηση της οδού Δωδεκανήσου, που σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού φόρτου στο κέντρο της πόλης.

Το σχέδιο έχει κολλήσει στα έργα του μετρό Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο φρεάτιο που βρίσκεται επί της οδού Μοναστηρίου, στο ύψος της αμερικανικής αγοράς, και χρησιμοποιείται από τα οχήματα της Αττικό Μετρό Α.Ε. για την εναπόθεση υλικών. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος της εταιρείας, Νίκος Ταχιάος, το μέτρο της αμφιδρόμησης της Δωδεκανήσου «είναι πολύ δύσκολο» να υλοποιηθεί, καθώς «με την αριστερή στροφή θα φορτίσει η Μοναστηρίου με αυτοκίνητα» δυσχεραίνοντας τις εργασίες των οχημάτων του μετρό Θεσσαλονίκης.

Η Αττικό Μετρό έχει εκπονήσει σχετική κυκλοφοριακή μελέτη, που κατέθεσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, η οποία έχει και τον τελευταίο λόγο για το αν θα υλοποιηθεί τελικά η αμφιδρόμηση της οδού ή όχι. Όπως ανέφερε μάλιστα ο κ. Ταχιάος, η εταιρεία βρίσκεται σε «εξαιρετική συνεννόηση» με τον δήμο για το εν λόγω μέτρο, το οποίο μάλιστα, συζητήθηκε σε χθεσινή σύσκεψη παρόντος του αντιδημάρχου Βιώσιμης Κινητικότητας και Περιβάλλοντος, Σωκράτη Δημητριάδη. Όπως είχε επισημάνει άλλωστε στη Voria.gr ο κ. Δημητριάδης, «η αμφιδρόμηση της Δωδεκανήσου θα γίνει μόλις παραλάβουμε ως δήμος το εργοτάξιο του μετρό στον Βαρδάρη (σ.σ. σταθμός πλατείας Δημοκρατίας)».

Έως τα μέσα Δεκεμβρίου η παράδοση της Βενιζέλου

Όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, η οδός Βενιζέλου θα δοθεί ξανά σε κυκλοφορία μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Στις δηλώσεις του στη Voria.gr, τόνισε πως η παράδοση του δρόμου στην κυκλοφορία θα γίνει μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου και διευκρίνισε πως θα αφορά μόνο τη μία λωρίδα του δρόμου.