Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες αθλοπαιδείας του δήμου Χαλκηδόνος (φωτο)

Μικροί μαθητές σχολείων από όλες τις δημοτικές ενότητες αγωνίστηκαν σε διάφορα αγωνίσματα και γνώρισαν βιωματικά τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού

Με τη συμμετοχή παιδιών των σχολείων του δήμου Χαλκηδόνος πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες αθλοπαιδείας Κλασικού Αθλητισμού για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που διοργάνωσαν από κοινού η αντιδημαρχία Παιδείας και η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή στο δημοτικό στάδιο των Κουφαλίων.

Μικροί μαθητές σχολείων από όλες τις δημοτικές ενότητες αγωνίστηκαν σε διάφορα αγωνίσματα και γνώρισαν βιωματικά τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού, τον υγιή συναγωνισμό και το «ΕΥ αγωνίζεσθαι».

Την απονομή των μεταλλίων πραγματοποίησαν ο δήμαρχος Χαλκηδόνος Σταύρος Αναγνωστόπουλος, η αντιδήμαρχος Παιδείας Μαρία Κωστοπούλου, ο πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αντώνης Καραγεώργος και ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΧ Θεόδωρος Χατζηαποστόλου.

Ο δήμαρχος Χαλκηδόνος ευχαρίστησε όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και συνεχάρη όλους τους συντελεστές της σημερινής διοργάνωσης. «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν σήμερα στους αγώνες. Στόχος της διοίκησής μας είναι η επαφή των παιδιών με κάποια βασικά αθλήματα και η ανάπτυξη και καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας και του υγιούς ανταγωνισμού, καθώς και η ανάδειξη και διάδοση της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού», τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

«Ευαισθητοποιημένοι από την αγάπη αλλά και την ανάγκη των μικρών μας μαθητών για άθληση τους δίνουμε μέσα από τη σημερινή δράση τη δυνατότητα να επανέλθουν, έπειτα από τη διετή αποχή λόγω πανδημίας, και να χαρούν με τους συμμαθητές τους το παιχνίδι μέσα από διάφορα αθλήματα», τόνισε η αντιδήμαρχος Παιδείας. Όπως είπε η κ. Κωστοπούλου «θεωρούμε καθήκον μας να στηρίξουμε τον αθλητισμό μέσα στις σχολικές μονάδες της περιοχής μας».

Να σημειωθεί ότι η προσφορά των χυμών στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ήταν μια χορηγία της εταιρείας ΒΙΤΟΜ ΑΒΕΕ.