Δευτέρα 25 Μαΐου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ELECTRA PALACE

Εγκρίθηκε από το ΚΕΣΑ η υπαγωγή των αυθαίρετων κατασκευών οι οποίες δεν επηρεάζουν τη µορφή του κτηρίου ως τµήµα του µετώπου επί της Αριστοτέλους

Με στόχο την αδιάλειπτη λειτουργία σημαντικών υπηρεσιών, συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Στην εξ αποστάσεως συνεδρίαση προήδρευσε ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμης Μπακογιάννης.

Πέραν της ομόφωνης απόφασης για την κατεδάφιση 450 κτηρίων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) έλαβε απόφαση για 7 επιπλέον θέματα. Συγκεκριμένα:

- Εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη για εσωτερικές διαρρυθμίσεις και λοιπές οικοδομικές εργασίες του ξενοδοχείου Electra Palace καθώς και η υπαγωγή των αυθαίρετων κατασκευών οι οποίες δεν επηρεάζουν τη µορφή του κτηρίου, ως τµήµα του µετώπου επί της πλατείας Αριστοτέλους, λόγω θέσης και διάταξης, ενώ οι υπερβάσεις δεν αλλοιώνουν τα αρχιτεκτονικά και μορφολογικά στοιχεία του ακινήτου, αφού πραγματοποιήθηκαν για λειτουργικούς λόγους και δεν αποτελούν πρόχειρη ή ευτελή κατασκευή. Το εμβληματικό κτήριο της Αριστοτέλους, όπως έγραψε η Voria.gr, έκλεισε στις 23 Ιανουαρίου του 2020 με στόχο να ανακαινιστεί εκ βάθρων και μέσα σε τρεις μήνες να παραδοθεί ένα νέο ξενοδοχείο.

- Εγκρίθηκε η μελέτη για επεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο του μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στον Δήμο Κηφισιάς και συγκεκριμένα η ανακατασκευή της βασικής εισόδου, η δημιουργία σύνθεσης καμπύλων στεγάστρων στην κεντρική αυλή για την παραμονή των επισκεπτών, η ανάδειξη της κεντρικής λίμνης και

- η δημιουργία κάθετων υδάτινων στοιχείων εσωτερικά της περιτοίχισης, καθώς και η ανακαίνιση του χώρου του εστιατορίου του μουσείου.

- Εγκρίθηκε η τροποποίηση της μελέτης του αρχιτεκτονικού σχεδίου του αεροσταθμού στο κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου της Κέρκυρας

- Οι υπόλοιπες 3 αποφάσεις αφορούν σε κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων στον Δήμο Αθηναίων και στον Δήμο Νέας Σμύρνης.

Ο κ. Μπακογιάννης, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΕΣΑ δήλωσε: «Σε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία για τη χώρα μας και όλον τον κόσμο, έχουμε όλοι χρέος να προσφέρουμε απρόσκοπτα τις υπηρεσίες μας, κοιτάζοντας πλέον την επόμενη ημέρα. Σήμερα, στο Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, ελήφθησαν αποφάσεις που στόχο έχουν να μην αποτελέσει – κατά το δυνατόν– ο κορωνοϊός τροχοπέδη στην συνέχιση της οικονομικής και οικοδομικής δραστηριότητας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ