Skip to main content

Θεσσαλονίκη: «Πράσινο τείχος» από αστυνομικούς στη λεωφόρο Δενδροποτάμου

Συμβολική δενδροφύτευση, σήμερα, 75 δέντρων από τον Όμιλο Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και τον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμενης.

Στην υιοθέτηση της πράσινης νησίδας στη λεωφόρο Δενδροποτάμου στον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμενης με τη δενδροφύτευση 75 δέντρων προχώρησε σήμερα το πρωί, ο Όμιλος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον ομώνυμο δήμο.

Η δράση έγινε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 75η επέτειο από την ίδρυση των Ηνωμένων Εθνών και ως ένα έμπρακτο βήμα για την προσπάθεια για την αναδάσωση του πλανήτη.

Από το πρωί συνεργείο του δήμου άνοιξε τις λακούβες και στη συνέχεια οι εθελοντές, παρουσία του Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγου, Κωνσταντίνου Σκούμα και του δημάρχου Λαζάρου Κυρίζογλου πραγματοποιήθηκε η φύτευση των δέντρων.

Ο κ. Σκούμας δήλωσε ότι η σημερινή δράση στέλνει δύο μηνύματα, αυτό της αγάπης για τη φύση και το περιβάλλον και το δεύτερο ότι όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε ένα ανθρώπινο οικοσύστημα όπου θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές.

Παράλληλα συνεχάρη για την πρωτοβάθμια τον Όμιλο Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και τον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης για την βοήθεια και την υποστήριξη.

Από την πλευρά του ο Λάζαρος Κυρίζογλου σημείωσε ότι με τα νέα δέντρα θα δημιουργηθεί ένα πράσινο τοίχος το οποίο θα προστατεύει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Ανέφερε ότι ο δήμος πραγματοποιεί κάθε χρόνο δενδροφυτεύσεις και κάλεσε τους πολίτες να σέβονται το περιβάλλον και αν έχουν κάνα δέντρο έξω από το σπίτι τους να το περιποιούνται και να το φροντίζουν.

Η Προϊστάμενη Πρασίνου του Δήμου Μιχαηλίδου Δέσποινα ανέφερε ότι τα δέντρα ανήκουν στην κατηγορία των κελτιδων, γνωστά και ως μελικοκιες και φτάνουν μέχρι και 15 μέτρα ύψος και αναμένεται να αποτελέσουν όπως είπε μια ανάσα ζωής για την περιοχή. Να σημειωθεί ότι τη δράση υποστήριξε με επιστημονικές συμβουλές ο καθηγητής Δασολογιας του ΑΠΘ Χάρης Ζάγκας.

Παρόντες ακόμη στη δεντροφύτευση ήταν ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Μανωλόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΑΥΘ Θοδωρης Τσαϊρίδης και εθελοντές από την Ομάδα Διαλόγου Πολιτών του Δήμου Ευόσμου - Κορδελιού.