Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πρεμιέρα για βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια – Ραντεβού μέχρι Πρωτοχρονιά

Σε λειτουργία είναι και πάλι από σήμερα τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία – Πελάτες και ιδιοκτήτες τηρούν τα απαραίτητα μέτρα.

Τα τηλέφωνα δεν σταματούν να χτυπούν, η ατζέντα με τα ραντεβού να γεμίζει, τα ψαλίδια, οι βούρτσες και τα πινέλα για τις βαφές να παίρνουν φωτιά.

Ο λόγος για τα κομμωτήρια που κάνουν σήμερα πρεμιέρα μετά από περίπου ενάμιση μήνα που έμειναν κλειστά στη Θεσσαλονίκη και οι πελάτες δείχνουν έτοιμοι να τα… τιμήσουν.

Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη σε πολλά κομμωτήρια της πόλης έχουν κλειστεί και τα περισσότερα ραντεβού ακόμη και για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ τα κενά για τις υπόλοιπες ημέρες είναι λιγοστά.

Κατά κύριο λόγο τις πρώτες ημέρες τα ραντεβού είναι κλεισμένα για βαφές και κουρέματα καθώς οι Θεσσαλονικιές και οι Θεσσαλονικείς περίμεναν πως και πως το άνοιγμα των κομμωτηρίων προκειμένου να καλλωπιστούν υπό την τήρηση πάντα όλων των υγειονομικών μέτρων.



«Γίνεται πανικός με τα ραντεβού. Όλες οι επόμενες ημέρες είναι εντατικής δουλειάς» λέει ιδιοκτήτης κομμωτηρίου υπογραμμίζοντας πάντως πως «μέλημα όλων μας θα πρέπει να είναι να παραμείνουμε προσεκτικοί και υγιείς, εργαζόμενοι και πελάτες».

Στο μεταξύ, εντός της εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο και για τα κέντρα περιποίησης νυχιών για μανικιούρ και πεντικιούρ, τα οποία επί του παρόντος παραμένουν κλειστά. Την ίδια ώρα πολλά είναι το κομμωτήρια που παρέχουν την ίδια υπηρεσία,  τα οποία αναμένουν τις αποφάσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν το πράσινο φως, ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις πελάτισσες τους που το ζητούν.

Σημειώνεται πως τα κομμωτήρια θα πρέπει να κρατούν διαθέσιμο κατάλογο με τα ραντεβού σε περίπτωση ελέγχου από τα ελεγκτικά όργανα.

Πρώτη μέρα και για τα βιβλιοπωλεία
 
Μαζί με τα κομμωτήρια πρεμιέρα κάνουν σήμερα και τα βιβλιοπωλεία.



Συνολικά 1.784 βιβλιοπωλεία, πανελλαδικά άνοιξαν σήμερα τις πόρτες τους προκειμενου να υποδεχτούν τους πελάτες τους που αδημονούσαν να ξαναβρεθούν μέσα σε αυτά και να έχουν τη δυνατόητα να προμηθετούν για τις γιορτές των Χριστουγέννων τα βιβλία που επιθυμούν.

Από νωρίς το πρωί αρκετοί Θεσσαλονικείς έσπευσαν να αγοράσουν βιβλία σχηματίζοντας μικρές ουρές και τηρώντας πάντα τις αποστάσεις.



Σημειώνεται πώς τόσο για τα βιβλιοπωλεία, όσο και για τα κομμωτήρια  ισχύει η δυνατότητα διεύρυνσης ωραρίου από τις 7 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Η λειτουργία βιβλιοπωλείων και κομμωτηρίων θα γίνεται με ανώτατο όριο 4 πελάτες σε καταστήματα έως 100 τ.μ. ή 1 πελάτης ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ.



Κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία μπορούν να λειτουργήσουν τις Κυριακές 20 και 27 Δεκεμβρίου.