Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μαγεύει η νέα οδός Κάστρων-Προχωρά η τουριστική διαδρομή

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της οδού Κάστρων στη Θεσσαλονίκη που εντάσσεται στην τουριστική διαδρομή σε σπουδαία μνημεία της πόλης.

Νέα όψη έχει πλέον η οδός Κάστρων στη Θεσσαλονίκη, μετά την ανάπλαση που ολοκληρώθηκε από τον δήμο με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Μονοπάτια, πράσινο και παγκάκια εντάσσονται στην τουριστική διαδρομή που θα ξεκινά από τη Ροτόντα και, διά μέσου της Αποστόλου Παύλου και της οδού Κάστρων, θα καταλήγει στην Άνω Πόλη.



Η ανάπλαση πραγματοποιήθηκε στον χώρο που βρίσκεται μεταξύ ρωμαϊκών – βυζαντινών – ανατολικών τειχών και των διατηρητέων μνημείων της περιοχής, δηλαδή του μηχανουργείου Αξυλιθιώτη και των Κοιμητηρίων των Προτεσταντών και Αρμενίων και εκτείνεται από την οδό Ολυμπιάδος έως την οδό Κάστρων στο ύψος του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος, συνολικής έκτασης έξι στρεμμάτων.

Το έργο χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερης σημασίας λόγω του πλήθους και της σπουδαιότητας των μνημείων που εντάσσονται σε αυτό.



Υπενθυμίζεται πως το έργο ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που ανέρχεται σε 5.080.000 ευρώ και περιλαμβάνει συνολικά 14 έργα.

Πηγή φωτογραφιών: Facebook/ΚΑΜΕ - Ηλίας Σμήλιος