Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ξανά ο Γεράνης, αντιπρόεδρος ο Ζέρβας

Στη θέση του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων επανεξελέγη ο Μιχάλης Γεράνης - Αντιπρόεδρος ο Κ. Ζέρβας - Η νέα εκτελεστική επιτροπή

Με ευρεία συναίνεση μεταξύ των δημάρχων και εκπροσώπων από τους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας επανεξελέγη πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο Μιχάλης Γεράνης.

Ο κ. Γεράνης εξελέγη πρόεδρος με 60 ψήφους, σε σύνολο 63 ψηφισάντων ενώ υπήρξαν δύο λευκά και ένα άκυρο.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας εξελέγη αντιπρόεδρος με 59 ψήφους και 4 λευκά

Για την 7μελή εκτελεστική επιτροπή εξελέγησαν ως τακτικά μέλη οι Κυριακίδης Γεώργιος με 49 ψήφους, Γιάννου Δημήτριος και Καρράς Εμμανουήλ με 47 ψήφους έκαστος, Χατζηιωαννίδης Στέφανος με 43 και Παπαδόπουλος Βασίλειος με 42 ψήφους.
Ως αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Μπακογλίδης Θεοδόσιος και Ξενιτίδης Γεώργιος με 12 ψήφους, Γλώσσης Γεώργιος με 9 Καμαρινός Ιωάννης με 8 και Καλφακάκου Ρία με 7 ψήφους.

Πλην της Ρίας Καλφακάκου, οι υπόλοιπες 10 υποψηφιότητες για τα μέλη της εκτελεστικής είχαν διαπαραταξιακή υποστήριξη.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Γεράνης είπε ότι και για την επόμενη τριετία «θα συνεχίσουμε με την ίδια θέληση και το ίδιο πνεύμα, θα δουλέψουμε ενωτικά και θα αποδείξουμε από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, ότι μπορούμε να φτάσουμε στην ολοκληρωτική διαχείριση των στερεών αποβλήτων».

Ο κ. Ζέρβας από την πλευρά του εξέφρασε τη βούληση όλα όσα σχεδιάζονται να υλοποιηθούν προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των δήμων, αλλά να ωφεληθούν και οι πολίτες με τη μείωση των δημοτικών τελών.

Ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, σε σύντομη παρέμβασή του, είπε ότι τα προηγούμενα χρόνια ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας έκανε άλματα στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων και υπογράμμισε την ανάγκη όλες τις δράσεις να τις χαρακτηρίζει η διαφάνεια, καθώς, όπως, είπε κυκλοφορούν πολλά και μεγάλα συμφέροντα γύρω από τον συγκεκριμένο τομέα.