Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή οι συλληφθέντες για την υπόθεση με τα 324 κιλά κοκαΐνης

Οι αρχές αναζητούν άλλο ένα άτομο, κροατικής καταγωγής που κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας κατάφερε να διαφύγει.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά από σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας, οι τρεις κατηγορούμενοι που πιάστηκαν επ' αυτοφώρω με περισσότερα από 300 κιλά κοκαΐνης την Παρασκευή στην περιοχή της Γιαννιτσών, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αποκάλυψε η Voria.gr (δείτε εδώ), αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την αμερικανική υπηρεσία D.E.A., βρήκαν τα 324 κιλά καθαρής κοκαΐνης και συνέλαβαν έναν 38χρονο Αλβανό, έναν 36χρονο ομογενής από την Αλβανία κι έναν 37χρονο Κροάτη, ως ηγετικά μέλη του κυκλώματος, που φέρεται να έχει διεθνή δράση.

Οι αρχές αναζητούν άλλο ένα άτομο, κροατικής καταγωγής που κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάφερε να διαφύγει, πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Κροάτες φαίνεται ότι είχαν φτάσει με το παράνομο φορτίο στη Θεσσαλονίκη, όπου νοίκιασαν διαμέρισμα με βραχυχρόνια μίσθωση. Στο σημείο αυτό δόθηκε το ραντεβού με τους άλλους δύο άνδρες, οι οποίοι επρόκειτο να παραλάβουν την κοκαΐνη.

Σήμερα, κατά την απολογία τους ο 36χρονος ομογενής και ο 38χρονος από την Αλβανία αρνήθηκαν την οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ ο Κροάτης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τα πακέτα, είπε ότι τα κρατούσε για να τα δώσει στους άλλους δύο.

Οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.