Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Προγράμματα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 30 ζητούν επιχειρηματίες

Λόγω της υγειονομικής κρίσης τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα εν ανταποκρίνονται στις πραγματικές απαιτήσεις της αγοράς εργασίας σύμφωνα με τον ΟΕΕΘ.

Διεύρυνση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για ανέργους της ηλικιακής ομάδας 30 με 54 ζητά με επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης.

«Με την υγειονομική κρίση που πλήττει τους τελευταίους μήνες τη χώρα αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση προκειμένου να στηρίξει εργοδότες, μισθωτούς και ανέργους η ανάγκη για επιπλέον προγράμματα απασχόλησης στοχευμένα στα τωρινά δεδομένα είναι ολοένα και πιο αναγκαία», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή.

Ωστόσο επισημαίνεται ότι τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές απαιτήσεις της αγοράς εργασίας αλλά και των ανέργων που επιθυμούν να απασχοληθούν με τη βοήθεια αυτών.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι τα περισσότερα προγράμματα απευθύνονται σε νέους ανέργους από 18 έως 29 ετών. Ως συνέπεια αυτού, το μεγαλύτερο μέρος του ανθρωπίνου δυναμικού της χώρας με ηλικίες ανάμεσα στα 30 και τα 54 έτη βρίσκεται στο εργασιακό περιθώριο», αναφέρει ο ΟΕΕΘ.

«Για το λόγο αυτό και έχοντας γίνει πολλές φορές δέκτες αυτού του προβλήματος τόσο από τα Σωματεία – Μέλη μας όσο και από επαγγελματίες και εμπόρους της Θεσσαλονίκης αιτούμαστε την αναπροσαρμογή αυτών των προγραμμάτων και την διεύρυνση του ηλικιακού περιορισμού τους. (π.χ. είτε την προσαρμογή των προγραμμάτων για ανέργους από 18-29 ετών σε προγράμματα για άτομα από 18-54 ετών είτε τη δημιουργία νέων προγραμμάτων αποκλειστικά για ανέργους από 30-54 ετών.)», αναφέρεται χρακτηριστικά.