Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Προκάτ αίθουσες σε 26 σχολεία για προσχολική εκπαίδευση

Τοποθετούνται προκάτ κατασκευές τύπου kibo σε 26 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην τέταρτη και πέμπτη κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης

Στην τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών που θα χρησιμοποιηθούν ως προσωρινές εγκαταστάσεις στέγασης για την κάλυψη επειγουσών αναγκών της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης θα προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Το θέμα τέθηκε και ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας μετά από μια εκτενή συζήτηση.

Παίρνοντας τον λόγο, ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημείωσε πως θα τοποθετηθούν προκάτ κατασκευές σε 26 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην τέταρτη και πέμπτη κοινότητα του κεντρικού δήμου. «Οι χώροι βρέθηκαν στην τέταρτη και στην πέμπτη κοινότητα και προφανώς θα είναι σε γειτνίαση με την περιοχή που έγιναν οι αιτήσεις», είπε. Όπως επισήμανε ο κ. Ζέρβας, τα kibo θα έχουν ειδικές προδιαγραφές και θα έχουν τον εξοπλισμό που θα χρειαστεί για να λειτουργήσουν ως χώροι εκπαίδευσης και μάλιστα τα συντομότερο δυνατό. Παράλληλα, έχουν βρεθεί και 12 αίθουσες σε σχολεία.

Ο κ. Ζέρβας τόνισε πως, παρόλο που το μέτρο για την υποχρεωτική διετή προσχολική εκπαίδευση είχε περάσει ήδη από το 2017, επί τρία χρόνια δεν είχε γίνει τίποτα. Παραδεχόμενος ότι τα kibo δεν είναι ιδανική λύση, σημείωσε ότι πρέπει οπωσδήποτε ο δήμος Θεσσαλονίκης να έχει μια λύση.

Ο δήμαρχος διευκρίνισε πως έχουν γίνει αυτοψίες σε όλους τους χώρους που θα τοποθετηθούν τα kibot και πως τα χρήματα έχουν ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση.

Νωρίτερα στην τοποθέτησή του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης, σημείωσε ότι σήμερα έληξε ο διαγωνισμός για τις προσφορές για την προμήθεια των kibo και δήλωσε ικανοποιημένος που στη διαδικασία συμμετείχαν πολλές εταιρείες.

Κατά τη συζήτηση το δημοτικό συμβούλιο, δημοτικοί σύμβουλοι μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Γάκης, η Έλλη Χρυσίδου, ο Ανδρέας Κουράκης και Δέσποινα Αηδονά, εξέφρασαν ερωτήματα για τη δυνατότητα ολοκλήρωσης του έργου μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά και ενστάσεις αναφορικά με την ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών μέσα στους χώρους αυτούς καθώς και τα θέματα που εγείρονται σχετικά με τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Τέλος, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι το ζήτημα αυτό είναι μέρος του συνολικού προβλήματος της σχολικής στέγης στον δήμο.