Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Προληπτική απολύμανση στον οικισμό Ρομά «Αγία Σοφία»

Οι περισσότεροι από μας εργάζονται ως πλανόδιοι μικροπωλητές και είναι ήδη δύσκολη η οικονομική μας κατάσταση, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ρομά.

Σε προληπτική απολύμανση του οικισμού ρομά «Αγία Σοφία», όπου διαβιούν περίπου 3.500 άτομα, προχωρά μεθαύριο, Παρασκευή 3 Απριλίου, ο δήμος Δέλτα.

Αν και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ρομά Παναγιώτη Σαμπάνη, δεν έχει υπάρξει, μέχρι στιγμής, κάποιο κρούσμα κορωνοϊού στους κατοίκους, εντούτοις ο δήμος θα απολυμάνει το πρωί της προσεχούς Παρασκευής όλους τους εξωτερικούς χώρους του οικισμού που εκτείνεται σε 149 στρέμματα του πρώην στρατοπέδου Γκόνου.

«Τηρούμε τους κανόνες υγιεινής όμως οι περισσότεροι από μας εργάζονται ως πλανόδιοι μικροπωλητές και είναι ήδη δύσκολη η οικονομική μας κατάσταση εξαιτίας της καραντίνας», ανέφερε ο κ. Σαμπάνης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην κατεύθυνση αυτή, στις 7 Απριλίου, συνεργεία του δήμου Δέλτα θα πραγματοποιήσουν, μέσα στον οικισμό, διανομή τροφίμων και ειδών καθαριότητας του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Φωτογραφία αρχείου