Skip to main content

Οδηγός πέρασε με κόκκινο και στη συνέχεια γρονθοκόπησε αστυνομικούς

Οδηγός επαγγελματικού οχήματος πέρασε με κόκκινο και τα έβαλε με τους δημοτικούς αστυνομικούς που του επισήμαναν την παρανομία.

Πολίτης επιτέθηκε την περασμένη Πέμπτη σε δημοτικούς αστυνομικούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επειδή του επισήμαναν λάθος του κατά την οδήγηση.

Η υπόθεση μάλιστα κατέληξε στα δικαστήρια, όπου το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε στον πολίτη ποινή 20 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και 500 ευρώ πρόστιμο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το το dimastin.gr, ο εν λόγω επαγγελματίας οδηγός ενός Φ.Ι.Χ., παραβίασε σηματοδότη για τη διάβαση πεζών, στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Τσιμισκή, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των πεζών που περνούσαν τη στιγμή εκείνη τη συγκεκριμένη διάβαση.

Στο σημείο, έτυχε να βρίσκονται, ένας τροχονόμος της ΕΛ.ΑΣ. και δύο δημοτικοί αστυνομικοί σε διατεταγμένη υπηρεσία για τον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης.

Οι δύο δημοτικοί αστυνομικοί, αφού είδαν την παραβίαση του σηματοδότη έσπευσαν, να επισημάνουν στον οδηγό την παρανομία του και να του επιστήσουν την προσοχή. Τότε, ο οδηγός, άρχισε να τους βρίζει χυδαία, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να φτύσει από το ανοιχτό παράθυρο του οχήματός. Στη συνέχεια ο οδηγός βγήκε έξω από το όχημά του και άρχισε να χτυπά με γροθιές τους δημοτικούς αστυνομικούς προκαλώντας τους ελαφρές σωματικές βλάβες. Έπειτα, αφού επιβιβάστηκε και πάλι στο φορτηγάκι του, προσπάθησε να διαφύγει.

Από το σημείο όμως έτυχε να περνούν άντρες της ομάδας "Ζ" της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι, αφού ακινητοποίησαν το όχημα, συνέλαβαν τον οδηγό και τον οδήγησαν στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, όπου, μετά τις μηνυτήριες αναφορές που κατέθεσαν οι δύο δημοτικοί αστυνομικοί, ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Ο κατηγορούμενος, αφου πέρασε το βράδυ της Πέμπτης στα κρατητήρια του τμήματος, οδηγήθηκε την επόμενη μέρα στο δικαστήριο.

Τελικώς, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον επαγγελματία οδηγό για τα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής, απείθειας, εξύβρισης, απόπειρας σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης περιουσίας (έσκισε τις μπλούζες των δύο Δ.Α.) και διατάραξης κυκλοφορίας. Ο κατηγορούμενος κατέθεσε έφεση.