Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΡΟΣ ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Οι συγκεντρωθέντες έξω από τα δικαστήρια αναμένεται να ξεκινήσουν πορεία προς το ΥΜΑΘ, όπου θα περιμένουν την έκδοση της προσωρινής απόφασης

Σε αναμονή έκδοσης προσωρινής διαταγής για την επαναπρόσληψη των 400 απολυμένων συμβασιούχων του δήμου Θεσσαλονίκης, βρίσκονται οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Voria.gr η δικηγόρος που εκπροσωπεί το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ, Σόνια Μελανεφίδου «με την κύρια αγωγή περιμένουμε την κρίση του χαρακτηρισμού των συμβάσεων των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης ως αορίστου ή μη. Σε αυτή τη διαδικασία είχαμε τη δυνατότητα να ζητήσουμε εκ νέου αίτηση ασφαλιστικών, προσωρινή ρύθμιση αυτής της κατάστασης και αίτημα προσωρινής διαταγής το οποίο αναμένεται να εκδοθεί σήμερα ζητώντας την επαναπρόσληψη αυτών των συμβασιούχων μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση επί της κύριας αγωγής».

 

«Είναι μια διαδικασία που προβλέπεται από τον κώδικα πολιτικής δικονομίας και αυτό κάναμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η διοίκηση μέσω εμού εξέφρασε την πεποίθηση στο δικαστήριο πως οι περίπου 500 εργαζόμενοι του δήμου που έχουν χάσει τα ασφαλιστικά τους μέτρα εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες» τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για θέματα Καθαριότητας, Λάζαρος Ζαχαριάδης, κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια.

«Κατά την άποψή μας» πρόσθεσε «πρέπει να γυρίσουν στην εργασία για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της πόλης».

Πορεία επιστροφής στο ΥΜΑΘ

Μετά την ολοκλήρωση της εκδίκασης των συνολικά έξι αγωγών που έχουν καταθέσει, οι απολυμένοι συμβασιούχοι, περίπου 60 στον αριθμό, επέστρεψαν με πορεία από τα Δικαστήρια στο ΥΜΑΘ. Εκεί θα περιμένουν την έκδοση της προσωρινής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου και αναλόγως θα αποφασίσουν για τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους.

Η πορεία κινήθηκε από 26ης Οκτωβρίου προς Καραολή και Δημητρίου και κατέληξε στο υπουργείο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ