Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Προς νέα στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ - Αύριο οι οριστικές αποφάσεις

Οι εργαζόμενοι αναμένεται να προχωρήσουν σε στάση εργασίας την Πέμπτη αλλά τις βραδινές ώρες και 24ωρη απεργία στα μέσα του Ιουνίου.

Σε νέα στάση απεργίας προσανατολίζεται το Σωματείο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ αυτήν την Πέμπτη, 9 Ιουνίου, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για 24ωρη απεργία στα μέσα του μήνα.

Οι εργαζόμενοι αναμένεται να προχωρήσουν σε στάση εργασίας την Πέμπτη αλλά αυτήν τη φορά τις βραδινές ώρες και συγκεκριμένα, από τις 20:00 έως και το τέλος της βάρδιας για να μην παρακωλυθεί η μετάβαση των μαθητών στις εξετάσεις τους.

Αντίστοιχα, στις 15 Ιουνίου αναμένεται να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, καθώς εκείνη την ημέρα δεν θα δίνουν εξετάσεις οι μαθητές.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Γιάννης Δήμκας, οι ώρες της στάσης αλλά και η ημέρα της 24ωρης απεργίας επιλέχθηκαν με τρόπο που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις. Κυρίως για την ημέρα της απεργίας σημείωσε πως εφόσον στις 14 Ιουνίου ολοκληρώνονται οι εξετάσεις και στις 16 ξεκινάνε τα ειδικά μαθήματα αποφασίστηκε την 15η να γίνει η απεργία.

Και στις δύο περιπτώσεις οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν αύριο, Τετάρτη, το μεσημέρι, για να οριστικοποιηθεί η στάση και η απεργία.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου, τα αιτήματα είναι για ακόμη μία φορά η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας αλλά και η επαναφορά των δύο επιδομάτων, του θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού τα οποία έχουν περικοπεί από τον Μάρτιο και ακόμα δεν μπήκαν στους λογαριασμούς των εργαζομένων.