Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις σε διαμαρτυρία Οικολόγων κατά της κοπής δένδρων στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς (vid)

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 14 συλλήψεις μελών οικολογικών οργανώσεων που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία κατά της κοπής 41 δέντρων στην πλατεία, στο κέντρο της πόλης

Στην προσαγωγή 14 ατόμων, που αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της κοπής δένδρων στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Από τις 07:00 βρίσκονταν στο σημείο μέλη οικολογικών οργανώσεων για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με την κοπή 41 δένδρων από το σημείο. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη δράση είχαν πραγματοποιήσει και την Παρασκευή. Παράλληλα, είχαν προχωρήσει σε αίτηση ανακοπής της απόφασης για κοπή των δέντρων, που όμως απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, τα δέντρα πρέπει  να κοπούν γιατί είναι  επικίνδυνα και  άρρωστα.

«Αυτή τη στιγμή στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς ήρθαν οι εργολάβοι από τον δήμο Θεσσαλονίκης να κόψουν τα δέντρα με τη βοήθεια της αστυνομίας. Απειλούν να μας συλλάβουν!», σημείωσε σε ανάρτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος ήταν μεταξύ των προσαχθέντων.