Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το τιμόνι του ΚΘΒΕ

Η πρόσκληση προβλέπει την επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή μετά την ολοκλήρωση της ανοιχτής διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2021 «τρέχει» η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης καλλιτεχνικού/ής διευθυντή/τριας στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), καθώς η θητεία του νυν καλλιτεχνικού διευθυντή Νίκου Κολοβού λήγει τον επόμενο μήνα.

Η πρόσκληση, η οποία είναι αναρτημένη στη Διαύγεια και στην ιστοσελίδα του Θεάτρου www.ntng.gr, προβλέπει την επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή μετά την ολοκλήρωση της ανοιχτής διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος και κατόπιν σχετικής γνωμοδότησης της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης και Επιλογής.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση του Εθνικού Θεάτρου, μετά την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που όρισε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για τον διορισμό τόσο των καλλιτεχνικών διευθυντών όσο και των αναπληρωτών τους στα δύο κρατικά θέατρα: Εθνικό Θέατρο και Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Η επιτροπή, που ορίστηκε από το ΥΠΠΟ για το Εθνικό Θέατρο, ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ότι το «τιμόνι» του αναλαμβάνει ο Θεσσαλονικιός Γιάννης Μόσχος και αντίστοιχα αναμένεται να οριστεί η επιτροπή που θα γνωμοδοτήσει για το ΚΘΒΕ.