Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΑΛΚΟΟΛ ΜΕ ΚΑΝΝΑΒΗ (ΦΩΤΟ)

Δύο συλλήψεις για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα από άντρες του λιμενικού σώματος.

Μπουκάλια, που περιείχαν αλκοόλ με κάνναβη, άνευ παραστατικών εγγράφων και ταμειακή απόδειξη, προσπάθησε να πουλήσει σε λιμενικούς ένας 40χρονος καταστηματάρχης, στη Θεσσαλονίκη.

Οι άντρες της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης εμφανίστηκαν στο κατάστημα ως πελάτες.

Σε προκαθορισμένη συνάντηση, χθες το μεσημέρι, εντός καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, τα στελέχη της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, προέβησαν στη σύλληψη του 40χρονου.

Ο άντρας παρέδωσε παραγγελία που περιλάμβανε 40 μπουκάλια, των 100 ml, που περιείχαν αλκοόλ με κάνναβη, άνευ παραστατικών εγγράφων και ταμειακή απόδειξη, με περιγραφόμενο προϊόν, διαφορετικό από το ανωτέρω, προς παραπλάνηση των αρχών.

Ακολούθησε έρευνα εντός του καταστήματος με τη συνδρομή κλιμακίου εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων, όπου διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν δύο διοικητικές φορολογικές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 18 μπουκάλια, των 100 ml, που περιείχαν αλκοόλ με κάνναβη, άνευ παραστατικών εγγράφων,
  • 1 πλαστική συσκευασία περιέχουσα κατεργασμένη κάνναβη μικτού βάρους 160,4 γρ. και κατεργασμένη κάνναβη καθαρού βάρους 115 γρ. διαμοιρασμένη ανά γραμμάριο σε 115 κυλινδρικές πλαστικές συσκευασίες, επικολλημένες σε χάρτινο πλαίσιο με την επωνυμία του καταστήματος, προοριζόμενες για καπνική - ψυχαγωγική χρήση.
  • 1 ζυγαριά ακριβείας,
  • 1 φορητό μηχάνημα, για τη σφράγιση των κυλινδρικών πλαστικών συσκευασιών, που περιείχαν την κατεργασμένη κάνναβη και
  • 172 τεμάχια με χάρτινα καρτελάκια με την επωνυμία του καταστήματος.

Από τον 40χρονο κατονομάστηκε ως προμηθευτής των μπουκαλιών, ένας 45χρονος, ο οποίος συνελήφθη εντός καταστήματος που διατηρεί σε περιοχή της Αθήνας, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Πειραιά.

Μετά από έρευνα εντός του καταστήματος με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και κλιμακίου εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1 γυάλινο βάζο, περιέχον ακατέργαστη κάνναβη σε χύμα μορφή, μικτού βάρους 1054 γρ.,
  • 145 μπουκάλια ανοιγμένα, που περιείχαν αλκοόλ με κάνναβη,
  • 290 μπουκάλια, των 100 ml, που περιείχαν λάδι με κάνναβη, τα οποία πωλούνται ως καλλυντικά, που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες,
  • 8 αποκόμματα μεταφορικών εταιριών,
  • 1 πλαστική σακούλα περιέχουσα πληθώρα ετικετών της εταιρείας για τα αλκοολούχα ποτά και διάφορα υλικά συσκευασίας.

Από την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Οι δύο συλληφθέντες, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, νοθεία τροφίμων και απάτη, πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ