Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο 15.000€ και 15ήμερο λουκέτο σε ψητοπωλείο με υπεράριθμους

Η παράβαση βεβαιώθηκε στο πλαίσιο ελέγχων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Δεκαπενθήμερο λουκέτο και πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε χθές, Κυριακή, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης που είχε υπεράριθμούς πελάτες.

Το ψητοπωλείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Η παράβαση βεβαιώθηκε στα πλαίσια ελέγχων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Συνολικά βεβαιώθηκαν οκτώ παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε 2 καταστήματα, από τα οποία 1 σε Θεσσαλονίκη, και 1 στη Θεσσαλία.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 838 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 71 άτομα.

- 3 για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες 2 στην Ήπειρο και 1 στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 167 σχετικές παραβάσεις.

- 6 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 222 σχετικές παραβάσεις.