Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο σε εργαζόμενο φαρμακείου που δεν φορούσε μάσκα

Πρόστιμο ύψους 300 ευρώ επιβλήθηκε σε εργαζόμενο φαρμακείου στον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς όπως προέκυψε σε έλεγχο της ΕΑΔ, δεν φορούσε μάσκα.

Καμπάνα ύψους 300 ευρώ επέβαλε το Σάββατο η ΕΑΔ σε εργαζόμενο φαρμακείου στον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς δεν φορούσε μάσκα.

Το Σάββατο, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαν συνολικά 72.189 ελέγχους και κατέγραψαν 1.296 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 420.000 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε τρεις επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων 65.301.

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας
2. Μη τήρηση ειδικών όρων λειτουργίας επιχειρήσεων
3. Μη νόμιμη μετακίνηση (πεζοί και οχήματα)

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

α) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 40 συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.
β) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δύο συλλήψεις ατόμων σε οίκο ανοχής και σε επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο, στην Περιφέρεια Αττικής.
γ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου ταβέρνας, σε επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
δ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου και σε επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
ε) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη και προσωρινά υπεύθυνου καφετέριας, σε επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
στ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και σε επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία, στη Θεσσαλονίκη.
ζ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και σε επιβολή προστίμου από 3.000 ευρώ σε τέσσερις διοργανωτές ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες και σε επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε συνολικά 17 άτομα, που συμμετείχαν στις συναθροίσεις, στην Περιφέρεια Αττικής.
η) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη 19 ατόμων και σε επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, γιατί συμμετείχαν σε ιδιωτική συνάθροιση εντός επιχείρησης, ενώ τα 13 από τα 19 άτομα κατηγορούνται και για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια, στην Περιφέρεια Κρήτης. Επιπρόσθετα, επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ στον υπεύθυνο – διαχειριστή της επιχείρησης και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας.
θ) Επιβλήθηκαν από το Λιμενικό πρόστιμα συνολικού ύψους 4.350 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.
ι) Επιβλήθηκε από την ΕΑΔ διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ σε κομμωτήριο λόγω μη τήρησης καταλόγου ραντεβού, στον Δήμο Αθηναίων και πρόστιμο 300 ευρώ σε εργαζόμενο σε φαρμακείο λόγω μη χρήσης μάσκας, στον Δήμο Θεσσαλονίκης.