Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πρεμιέρα των μέτρων στα μπαρ - Ουρές και αναμονή 40 λεπτά για ελέγχους (φωτο)

Απτόητοι από τα νέα μέτρα οι Θεσσαλονικείς, γέμισαν μπαράκια και κλαμπ παρά τις μεγάλες ουρές και την αναμονή για τους ελέγχους των πιστοποιητικών

Πρεμιέρα και σε εστίαση - διασκέδαση έκαναν χθες Σάββατο τα νέα μέτρα που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την είσοδο στους εξωτερικούς χώρους εστίασης μόνο με rapid test, πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού και οι Θεσσαλονικείς, αν και εμφανώς μουδιασμένοι, δεν φάνηκαν να χάνουν ευκαιρία για ένα ποτό στο αγαπημένο τους μαγαζί.

Φωτιά πήραν τη νύχτα οι έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από υπαλλήλους που είτε βρισκόταν στην είσοδο των μαγαζιών είτε ζητούσαν το τεστ, το πιστοποιητικό και ένα έγγραφο πιστοποίησης με το που καθόταν σε τραπέζι ο κάθε πελάτης.

Όπως δήλωσαν στη Voria.gr εργαζόμενοι καταστημάτων εστίασης στο Λαδάδικα και στη Βαλαωρίτου, η πλειονότητα των πολιτών συμμορφωνόταν στα νέα μέτρα, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό διέθετε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή/και νόσησης.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση καφέ μπαρ στα Λαδάδικα όπου η υπάλληλος τόνισε πως ένα ποσοστό της τάξεως περίπου του 70% έδειξε το πιστοποιητικό.

Εργαζόμενος άλλου καταστήματος εστίασης ανέφερε πως σε γενικές γραμμές ο κόσμος συμμορφώνεται, εκφράζοντας, παράλληλα, και τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι του ζητείται να ελέγχει έγγραφα πιστοποίησης.

Λόγω των ελέγχων, οι ουρές που δημιουργήθηκαν σε γνωστά μπαρ και κλαμπ στην πλατεία στα Λαδάδικα ήταν τεράστιες. Πελάτισσα δήλωσε στη Voria.gr πως χρειάστηκε να περιμένει πάνω από 40 λεπτά προκειμένου να έρθει η σειρά της.

Έτσι, η πλατεία στα Λαδάδικα γέμισε με κόσμο, με τις αποστάσεις να παύουν να υπάρχουν και να παρατηρούνται φαινόμενοα συνωστισμού.

Η γενική εικόνα έδειξε πως τα νέα μέτρα δεν επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τα καταστήματα που επιλέγουν για βραδινή έξοδο οι Θεσσαλονικείς.

Είναι χαρακτηριστικό πως αργά χθες το βράδυ, κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, αλλά και της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης που έκανε ελέγχους έκανε λόγο για απόλυτη συνέπεια των Θεσσαλονικέων και σημείωνε πως η πλειονότητα όσων αποφάσισαν να βγουν για ποτό ή φαγητό ήταν εμβολιασμένοι. 

Πολύ χαμηλές ταχύτητες το πρωί και το μεσημέρι του Σαββάτου

Αντίθετα, σε πολύ πιο μειωμένους ρυθμούς φαίνεται να κύλησε το πρωί και το μεσημέρι του Σαββάτου. Όπως τόνισε στη Voria.gr ο Μιχάλης Επιτροπίδης, γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εστιατόρων-Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ του νομού, απογοητευτική ήταν η εικόνα τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου. «Σε αντίθεση με τα εστιατόρια και τις ταβέρνες, που είδαν λίγο περισσότερο κόσμο, αρκετά καφέ λειτούργησαν με κάτω από το 1/3 των πελατών που είχαν τα προηγούμενα Σάββατα. Πρόβλημα φαίνεται να δημιουργεί και η δήλωση του rapid test που αν έχει γίνει την Πέμπτη δεν καλύπτει το Σαββατοκύριακο», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι άποψή του είναι πως η αστυνομία θα επιδείξει ανοχή λόγω του ότι είναι πρώτη ημέρα.

Υπενθυμίζεται πως από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου παρατηρήθηκε αυξημένη ζήτηση διενέργειας rapid test από φαρμακεία εν όψει της εξόδου, καθώς εκατοντάδες νέοι έσπευσαν να υποβληθούν σε έλεγχο ώστε να πιουν αργότερα το ποτό τους.