Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε γιατρό του Παπαγεωργίου

Μια γιατρός εμφάνισε συμπτώματα και επιβεβαιώθηκε ότι νοσεί από Covid-19. Νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Θετική στον κορωνοϊό διαγνώστηκε μια γιατρός στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, αποτελώντας και το πρώτο κρούσμα της νόσου Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η γιατρός είχε παρουσιάσει κάποια ήπια συμπτώματα αρχικά και υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορωνοϊό, το οποίο βγήκε αρνητικό. Ωστόσο υποβλήθηκε και σε δεύτερο τεστ που έδειξε ότι τελικά έχει προσβληθεί από τον ιό.

Η γιατρός μάλιστα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ωστόσο τα συμπτώματα παραμένουν ήπια και η κατάσταση της προς το παρόν δεν εμπνέει ανησυχία.

Αν και το νοσοκομείο Παπαγεωργίου δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς της νόσου για τη Θεσσαλονίκη, στη ΜΕΘ του κατέληξε την περασμένη Παρασκευή ένας 52χρονος εργαζόμενος εργοστασίου, ο οποίος ήταν παχύσαρκος.

Την ίδια ώρα, τα μέλη του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου θα πραγματοποιήσουν αύριο κινητοποίηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, διεκδικώντας μεταξύ άλλων επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας, μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων στα νοσοκομεία και στην Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, άνοιγμα κρεβατιών ΜΕΘ, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στις δημόσιες δομές και εξετάσεις των εργαζομένων στο δημόσιο φορέα για covid 19.