Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πρωτοποριακή γαλλική μέθοδος στα έργα της Μητροπόλεως

Αυτοψία του δημάρχου Θεσσαλονίκης στα έργα ασφαλτόστρωσης στη Μητροπόλεως - Με πρωτοποριακή μέθοδο γαλλικής τεχνολογίας η θωράκιση της κεντρικής οδού.

Με μια πρωτοποριακή μέθοδο γαλλικής τεχνολογίας θωρακίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης μια από τις πιο κεντρικές οδούς της πόλης, αυτήν της Μητροπόλεως, στην οποία πραγματοποιούνται από το πρωί έργα ασφαλτόστρωσης που θα διαρκέσουν μέχρι αύριο. Πρόκειται για την τοποθέτηση ενός πλέγματος που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και προσφέρει ανθεκτικότητα στον δρόμο προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα τα επόμενα χρόνια.



Ειδικότερα, όπως επισήμανε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης σε αυτοψία που πραγματοποίησε στις εργασίες, το πλέγμα ενισχύει τον δρόμο προκειμένου να μην δημιουργούνται τάσεις ενώ εφαρμόζεται πιλοτικά στην οδό Μητροπόλεως που έχει τόσο μεγάλο όγκο οχημάτων καθημερινά προκειμένου να χρησιμοποιηθεί και στις επεμβάσεις που θα κάνει το επόμενο διάστημα ο δήμος.

"Η αυτοψία που γινόταν μέχρι χθες στη Μητροπόλεως ήταν ότι ένας κεντρικότατος δρόμος βρισκόταν σε τραγική κατάσταση. Είχαμε υποσχεθεί να κάνουμε μια ουσιαστική επέμβαση καθώς η τελευταία έγινε τουλάχιστον πριν μια δεκαετία" σημείωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο η άσφαλτος στη Μητροπόλεως θα είναι ασφαλής και σε πολύ καλή κατάσταση για πολλά χρόνια.



Ο δήμαρχος υπενθύμισε τη δέσμευσή του ότι τα 400 χιλιόμετρα οδικού δικτύου του δήμου Θεσσαλονίκης που όπως τονίζει βρίσκονται σε κακή κατάσταση, θα βελτιωθούν αισθητά κατά τη διάρκεια της θητείας του.



Όσον αφορά το επόμενο σημείο που θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση, ο κ. Ζέρβας τόνισε πως σειρά έχουν οι γειτονιές, εφαρμόζοντας ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων και αναπλάσεων γειτονιάς.

Υπενθυμίζεται πως το έργο της ασφαλτόστρωσης αφορά ένα χιλιόμετρο, ενώ μέχρι να ολοκληρωθεί βρίσκονται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (δείτε εδώ).