Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πρόβλημα με τη θέρμανση στο 1ο Γυμνάσιο-Τι λέει ο δήμος

Εντός του σχολικού κτηρίου επικρατούσαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που καθιστούσαν αδύνατη για σήμερα τη διεξαγωγή των μαθημάτων.

Μπορεί σήμερα οι μαθητές να επέστρεψαν στα σχολεία μετά το τέλος των διακοπών των Χριστουγέννων, ωστόσο αυτό δεν ίσχυσε για τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου στην οδό Βασίλίσσης Όλγας, όπου η διεύθυνση του σχολείου έστειλε πίσω στα σπίτια τους τα παιδιά λόγω του ψύχους.

Ο λόγος που δεν λειτουργούσε η θέρμανση ήταν ένα πρόβλημα στον καυστήρα, ωστόσο η εταιρεία συντήρησης δεν προσήλθε στο σχολικό κτήριο για την επισκευή του προβλήματος λόγω των διακοπών των εορτών.

Αποτέλεσμα ήταν εντός του σχολικού κτηρίου να επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που καθιστούσαν αδύνατη για σήμερα τη διεξαγωγή των μαθημάτων.

Η απάντηση του δήμου Θεσσαλονίκης

Ο δήμος πάντως με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε καμία ενημέρωση αναφορικά με το πρόβλημα στο σύστημα θέρμανσης στο 1ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

«Σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία της πόλης, όπου παρουσιάστηκε πρόβλημα, λύθηκε έγκαιρα καθώς υπήρχε ρητή εντολή από τη διοίκηση για αυξημένη εγρήγορση και άμεση ανταπόκριση, ειδικά μέσα στην περίοδο των εορτών και προς αποφυγήν τέτοιων περιστατικών», επισημαίνει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα ξεκαθαρίζεται πως η οδηγία που δόθηκε ήταν σαφής για έγκαιρο έλεγχο όλων των συστημάτων θέρμανσης και έγκαιρη ενημέρωση του Δήμου για τυχόν προβλήματα.

«Για το 1ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, αμέσως μόλις ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου επιλήφθηκαν, συντηρούν και επιδιορθώνουν τη ζημία», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.