Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πρόβλημα με τις πολυάριθμες μεταγωγές στα νοσοκομεία

Συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη πρακτική μεταγωγών ασθενών κρατουμένων έρχεται σε αντιδιαστολή με τη νομοθεσία.

Σημαντική είναι η επιβάρυνση της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών-Δικαστηρίων στη Θεσσαλονίκη καθώς όπως αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι μεταγωγές ασθενών κρατουμένων από τις φυλακές Διαβατών στα νοσοκομεία.

Όπως επισήμαναν τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σε συνάντηση που είχαν με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Μιχαήλ Καραμαλάκη, το ζήτημα αυτό έχει μετατραπεί σε υπηρεσιακή «γάγγραινα» και πλέον οι μεταγωγές των κρατουμένων αγγίζουν τον δυσθεώρητο αριθμό των 300 ανά μήνα, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις εσωτερικές λειτουργίες της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών-Δικαστηρίων.

Μάλιστα αναφέρουν ότι η παραπάνω πρακτική έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τη νομοθεσία, η οποία προβλέπει τη συνδρομή της Αστυνομίας σε έκτακτες περιπτώσεις.

Οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη ζήτησαν  τη μεσολάβηση του Αρχηγού της Αστυνομίας για την εξισορρόπηση της κατάστασης, με τον τελευταίο να αναφέρει ότι θα εξετάσει το ζήτημα για να βρεθεί μια λύση και υπογράμμισε ότι η Υποδιεύθυνση Μεταγωγών-Δικαστηρίων θα λειτουργεί εύρυθμα και απρόσκοπτα, μόνο εάν ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό, όπως έγινε στην αντίστοιχη Διεύθυνση της ΓΑΔΑ, και όχι με καθημερινές διαθέσεις μεμονωμένων Αστυνομικών από τα Αστυνομικά Τμήματα.

Επί τάπητος τα προβλήματα

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ το προεδρείο της ΕΑΥΘ, επισήμανε τα χρονίζοντα προβλήματα που αφορούν τις αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, όπως η ενίσχυση των ΓΑΔΘ, ΔΑΕΘ και Κρατικού Αερολιμένα με προσωπικό, η αντικατάσταση των αλεξίσφαιρων γιλέκων και οι φυλάξεις ευπαθών στόχων σε συνάρτηση με ακινητοποίηση των ομάδων ΔΙΑΣ-Ζ.