Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ράπισμα εισαγγελέα σε αστυνομικούς για βία σε τυπικό έλεγχο

Για αδικαιολόγητη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου επέκρινε ο εισαγγελέας δύο αστυνομικούς που συνέλαβαν έναν 24χρονο.

Σε επίπληξη προς τους αστυνομικούς που συνέλαβαν έναν 24χρονο την περασμένη εβδομάδα στην Τούμπα Θεσσαλονίκης κατέληξε η αγόρευση εισαγγελέα. Ο νεαρός κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και παράβαση του ΚΟΚ, επειδή δεν είχε μαζί του δίπλωμα οδήγησης.

Το δικαστήριο τον έκρινε αθώο για την πρώτη πράξη και τον έκρινε ένοχο για τις άλλες δύο, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή.

Ο νεαρός σημείωσε πως βρισκόταν με το δίκυκλό του λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της μητέρας του στην Τούμπα και κατέβηκε να πάρει καφέ. Εκεί, οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν για έλεγχο και ο ίδιος, όπως ισχυρίστηκε, τους ζήτησε να πάρει τηλέφωνο τη μητέρα του για του φέρει την ταυτότητά του, καθώς δεν την είχε μαζί του ενώ παραδέχτηκε ότι δεν είχε δίπλωμα οδήγησης. Είπε ακόμα πως είδε έναν γνωστό του στον δρόμο και είπε στους αστυνομικούς ότι θα πάει στο μέρος του για να τηλεφωνήσει, καθώς δεν είχε μαζί του τη δική του συσκευή. Όπως τόνισε στην απολογία του, χωρίς ο ίδιος να κάνει κάτι, οι αστυνομικοί τον έριξαν μπρούμυτα και έβαλαν πάνω του τα πόδια τους. «Ήταν γύρω μου γνωστοί. Μειώθηκε η προσωπικότητά μου. Δεν αντέδρασα όταν μου έβαλαν χειροπέδες», είπε.

«Να ξέρετε ότι όταν πάμε για να εξακριβώσουμε στοιχεία, δεν τους βάζουμε χειροπέδες», είπε ο εισαγγελέας στους δύο αστυνομικούς που κατέθεσαν για το συμβάν. «Μπορεί να πέσετε σε κάποιον που θα έχει την οικονομική δυνατότητα και να κινηθεί αναλόγως. Η αντίσταση όμως είναι για πράξη προγενέστερη της σύλληψης. Δεν είναι επιχείρημα το "η αστυνομία δεν έχει λόγο να πει ψέματα"», πρόσθεσε και πρότεινε την απαλλαγή του και για την κατηγορία της απείθειας.