Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ προσέλευσης στο εφετινό Reworks

Την υψηλότερη προσέλευση μέχρι σήμερα σημείωσε το φεστιβάλ ηλεκτρονική μουσικής Reworks, «παράθυρο στα ρεύματα της μουσικής του σήμερα και του αύριο»

Το Reworks Festival & Reworks Agora ολοκληρώθηκαν σημειώνοντας την υψηλότερη προσέλευση μέχρι σήμερα. «Πέντε ημέρες χαράς και μουσικής, με φόντο την πόλη της Θεσσαλονίκης και επισκέπτες από 27 χώρες να γίνονται ένα με το κοινό της πόλης!», αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση.

Σημείο εκκίνησης του Reworks Festival αποτέλεσε και φέτος το Reworks Agora στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου. Το μονοήμερο διαθεματικό και πολυδύναμο forum είχε την τιμή να φιλοξενήσει εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο της τεχνολογίας, της μουσικής και του ακτιβισμού.

Ανάμεσα τους ο εμπνευστής και Δ/νων Σύμβουλος του Ableton, Gerhard Behles, όπου διηγήθηκε την προσωπική του ιστορία για την ανάπτυξη των πιο επιδραστικών προϊόντων στην ηλεκτρονική - και όχι μόνο - μουσική, απαντώντας παράλληλα σε ερωτήσεις του κοινού.

O Tim Cowlishaw από την Ομάδα Έρευνας και Τεχνολογίας του BBC, η Victoria Arcina από το Harvard University και πολλές ακόμη προσωπικότητες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. «Μια ημέρα γεμάτη από συζητήσεις, μουσικά performances και προβολές ντοκιμαντέρ κοιτώντας το αύριο», σημειώνεται και προστίθεται:

«Αποκορύφωμα της βραδιάς μια ανεπανάληπτη συναυλία που θα έμεινε αξέχαστη.

Οι Grandbrothers ερμήνευσαν την μουσική τους - για πρώτη φορά παγκοσμίως – σε ένα ειδικό πρότζεκτ που επιμελήθηκε το Reworks με συνοδεία 18 οργάνων σε σύμπραξη με μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης. Στιγμές που έκαναν την καλύτερη αρχή για τις επόμενες μουσικές ημέρες που ακολούθησαν!

Στη συνέχεια, με έμφαση στη μουσική το φεστιβάλ δυνάμωσε την ένταση! Συνολικά παρουσιάστηκαν 60 καλλιτέχνες σε 14 stages σε 4 διαφορετικές τοποθεσίες της Θεσσαλονίκης, από τα στενά της Βαλαωρίτου και το FIX μέχρι την ταράτσα του MET Hotel.

Δεκαέξι ονόματα παρουσιάστηκαν από το Reworks για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή τη Θεσσαλονίκη.

Η αρχή του μουσικού τετραημέρου έγινε με το street party στην οδό Εδέσσης και το μπαρ Ypsilon, σε ένα event με ελεύθερη είσοδο και τρια διαφορετικά stages.

Συγκεκριμένα, στην πρεμιέρα του Reworks παρουσιάστηκαν 7 acts από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ανάμεσα τους ο Ιάπωνας βιρτουόζος της ηλεκτρονικής μουσικής, Kuniyuki, και οι Territroy στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα.

Το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου που ακολούθησε ήταν αναμφισβήτητα εντυπωσιακό. Σπουδαίοι καλλιτέχνες, θρύλοι της μουσικής, ανερχόμενα κι επίκαιρα ονόματα πέρασαν από τα stage του FIX Complex, με χιλιάδες θεατών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο να γίνονται ένα, σε μια γιορτή της μουσικής.

Ο Laurent Garnier επέστρεψε στο πρώτο του dj set σε ελληνικό έδαφος μετά από 11 ολόκληρα χρόνια, ενώ ο εμβληματικός και πρωτοπόρος Richie Hawtin έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην πόλη της Θεσσαλονίκης μετά από 14 χρόνια.

«Η ίδια η ιστορία της House μουσικής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το όνομα του καθενός εκ των τριών μελών του Body & SOUL. Ήταν τιμή μας να τους φιλοξενούμε φέτος στο Reworks Festival - για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη - το εμβληματικό πρότζεκτ των Francois K, Joe Claussell και Danny Krivit, με τους τρεις τους να πραγματοποιούν ένα ανεπανάληπτο dj set που διήρκησε σχεδόν 7 ώρες!», συμπληρώνεται στην ενημέρωση.

Και προστίθεται:

«O Maceo Plex εντυπωσίασε για ακόμα μια φορά παρουσιάζοντας ένα μεγάλο εύρος της δουλειάς του με φουτουριστικές παραγωγές που έχουν αγαπηθεί κι έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ηλεκτρονική μουσική.

Η Nina Kraviz επιβεβαίωσε τη φήμη της με ακόμη ένα σετ που ξεσήκωσε, εισπράττοντας απλόχερα τις επευφημίες και το χειροκρότημα του κοινού.

O KiNK, ο καλύτερος live dj performer στον κόσμο, κατάφερε να καταπλήξει το κοινό με τις εντυπωσιακές ικανότητές του.

Ένα live set που έφτασε τις 4 ώρες για να συνεχίσει λίγο αργότερο στο Air Stage του Reworks σε ένα b2b έκπληξη με τον Ison, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την βραδιά του Σαββάτου.

Το τετραήμερο του Reworks ολοκληρώθηκε όπως πάντα με το closing party στην ταράτσα του Met Hotel. Σε ένα μαγευτικό σκηνικό με θέα 360° στη Θεσσαλονίκη, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το 2019.

Η αρχή έγινε από τον Αντρέα Αθηναίο, ο οποίος προετοίμασε με τον καλύτερο τρόπο το κοινό, δίνοντας τη θέση του λίγο αργότερα στον Matthew Herbert.

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα σπάνιο dj set από μια από τις πιο ιδιοφυείς και πρωτοποριακές προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας της μουσικής.

Ο Michael Mayer, ο καλλιτέχνης που βρίσκεται στο τιμόνι της εμβληματικής Kompakt, που φέτος συμπλήρωσε 25 χρόνια προσφοράς κι επιρροής στον χώρο, πήρε την σκυτάλη... για να ολοκληρωθεί λίγο αργότερα μια αξέχαστη βραδιά με τον KiNK σε ένα σπάνιο DJ set ως secret guest και το αυθόρμητο b2b από τον ίδιο, τον Matthew Herbert, τον Michael Mayer και τον Ison.

Μια σπάνια στιγμή που γράφτηκε μια για πάντα στα highlights των 14 ετών του φεστιβάλ.

Το Reworks ήταν και θα είναι ένα παράθυρο στα παγκόσμια ρεύματα της μουσικής του σήμερα και του αύριο. Μια συνολική εμπειρία από το Μέγαρο Μουσικής, street parties στην καρδιά της πόλης, μεγάλους συναυλιακούς χώρους και ταράτσες.

Ολόκληρη η ομάδα του Reworks Festival και Reworks Agora αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους χιλιάδες επισκεπτών που τίμησαν το φεστιβάλ και την πόλη με την παρουσία τους.

Η 14η έκδοση του φεστιβάλ μας γέμισε χαρά κι αισιοδοξία για την επόμενη χρονιά, ανυπομονώντας για τον Σεπτέμβρη του 2019 στη Θεσσαλονίκη στο 15ο Reworks!».