Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ρωμαίος και Ιουλιέτα από την Κρατική Ορχήστρα στο Μέγαρο Μουσικής

Η συναυλία θα δοθεί την πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 21.00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και την ορχήστρα διευθύνει η Ζωή Τσόκανου.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υποδέχεται τη χαρισματική πιανίστα Yulianna Avdeeva, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η Yulianna Avdeeva επιστρέφει στην πόλη μας μετά την καθηλωτική της εμφάνιση του περασμένου Μαρτίου με την Κ.Ο.Θ., για μία ‘αναμέτρηση΄ αυτή τη φορά του φλογερού της ταμπεραμέντου με την πηγαία ενεργητικότητα του ‘Κοντσέρτου για πιάνο αρ.2’ του Σεργκέι Προκόφιεφ.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με αποσπάσματα από το διάσημο μπαλέτο ‘Ρωμαίος και Ιουλιέτα’ του ίδιου συνθέτη, που καταφέρνει με τη μουσική του να δώσει ζωή στους ήρωες του Σαίξπηρ και να περιγράψει γλαφυρά τα συναισθήματά τους, στο πιθανότατα κορυφαίο έργο του είδους.

Η συναυλία θα δοθεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 21.00 και την Κ.Ο.Θ. διευθύνει η Ζωή Τσόκανου.

Το πρόγραμμα διαρθρώνεται ως εξής:

Σεργκέι Προκόφιεφ (1891-1953): Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ.2, έργο 16

Σεργκέι Προκόφιεφ (1891-1953): Αποσπάσματα από το μπαλέτο ‘Ρωμαίος και Ιουλιέτα’, έργο 64