Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σχέδιο για απομάκρυνση 4.000 εγκαταλελειμμένων οχημάτων

Στόχος του δήμου Θεσσαλονίκης είναι η εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης και η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Σε πάνω από 4.000 υπολογίζονται τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα σε δρόμους και πεζοδρόμια σε όλες τις κοινότητες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Την κατάσταση αυτή θα επιχειρήσει ο κεντρικός δήμος να ανατρέψει, ξεκινώντας να απομακρύνει τα εγκαταλελειμμένα οχήματα.

Τις επόμενες ημέρες λήγει το συμφωνητικό μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και της αναδόχου εταιρείας για την εκποίηση- ανακύκλωση των εν λόγων οχημάτων.

Προκειμένου να συνεχιστεί η απομάκρυνση τους και η ανακύκλωσή τους από εγκεκριμένο σύστημα συλλογής, η διοίκηση πρόκειται να προχωρήσει στη διενέργεια δημοπρασίας για την «περισυλλογή και εκποίηση εγκαταλελειμμένων οχημάτων εντός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης και τη μεταφορά τους σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής Ο.Τ.Κ.Ζ». Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί και να εγκριθεί αύριο κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου το οποίο συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στόχος της δημοτικής αρχής, όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Ζεϊμπέκης στην εισήγησή του προς το δημοτικό συμβούλιο, είναι η ασφάλεια και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, η εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης στον δήμο και η εν γένει προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης αναζητά τρόπους ώστε να μπορεί να απομακρύνει και εγκαταλελειμμένα μηχανάκια, τα οποία εντοπίζονται κυρίως πάνω σε πεζοδρόμια.

Σημειώνεται ότι για τα εγκαταλειμμένα οχήματα και οι δημότες μπορούν να κάνουν καταγγελία στον δήμο τηλεφωνικά στο Γραφείο Αποκομιδής στο 2310 494420.

Φωτογραφία αρχείου