Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε 3η και 4η ΥΠΕ οι νοσοκομειακοί γιατροί - Ζητούν καταβολή των εφημεριών

Οι υγειονομικοί ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και παράλληλα την αύξηση των μισθών τους και άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ.

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ στην Αριστοτέλους πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής τετράωρης στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η ομοσπονδία τους για τη μη καταβολή των εφημεριών του δέυτερου τριμήνου.

Οι υγειονομικοί ζητούν την την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και παράλληλα την αύξηση των μισθών τους και άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ. Καταγγέλλουν επίσης την επαναφορά του πλαφόν στις πρόσθετες από το 15% στο 9% που ίσχυε προ πανδημίας, που σημαίνει περικοπή των χρημάτων που λαμβάνουν οι γιατροί, οι οποίοι αναγκάζονται να δουλεύουν περισσότερο λόγω των ελλείψεων προσωπικού στα νοσοκομεία.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραχρήστος, ακόμα δεν έχουν καταβληθεί οι εφημερίες του Απριλίου σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ τους έξι μήνες φτάνουν οι καθυστερήσεις στην καταβολή των πρόσθετων εφημεριών. Ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ έκανε λόγο για εμπαιγμό ενός κλάδου που έβαλε πλάτη στην πανδημία και μέχρι πρότινος χειροκροτούνταν. «Ζητάμε εδώ και τώρα το αυτονόητο. Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, ζητάμε αύξηση των μισθών μας στις επίπεδα προ των περικοπών του 2012, ζητάμε άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», δηλωσε ο κ. Καραχρήστος.

Ο ίδιος είπε επίσης πως οι γιατροί έχουν γίνει... περιοδεύον θίασος με τις ημερήσιες μετακινήσεις γιατρών να είναι πλέον συχνές, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία, αναφέροντας χαρακτηριατικά την περίπτωση των παθολόγων του Ψυχιατρικού νοσοκομείου που καλούνται τις επόμενες μέρες να καλύψουν τα κενά στην Παθολογική κλινική της Πτολεμαΐδας.