Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε 62χρονο το ήπαρ της 21χρονης Έμμας - Σήμερα η μεταμόσχευση στο Ιπποκράτειο

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μεταμόσχευση του ήπατος της 21χρονης Εμμανουέλας στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σε έναν 62χρονο άνδρα, που βρίσκεται εδώ και πάρα πολύ καιρό στη λίστα μεταμοσχεύσεων, δίνεται τελικά το ήπαρ της 21χρονης φοιτήτριας της Κτηνιατρικής σχολής του ΑΠΘ που έπεσε θύμα τροχαίου και οι γονείς της πήραν τη γενναία απόφαση της δωρεάς των οργάνων της.

Όπως ανέφερε στη voria.gr ο καθηγητής Ιατρικής και διευθυντής στην Κλινική Μεταμοσχεύσεων στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσουλφάς, «σήμερα είναι η μέρα της μεταμόσχευσης και ο λήπτης είναι άνδρας 62 ετών».

Όπως ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» όπου νοσηλεύτηκε η άτυχη 21χρονη, σήμερα ολοκληρώθηκε η λήψη όλων των οργάνων της που δόθηκαν προς μεταμόσχευση με τη συναίνεση των γονιών της.

«Η ομάδα λήψης οργάνων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έλαβε την καρδιά και του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης το ήπαρ και τους νεφρούς. Η ομάδα μεταμοσχεύσεων της Β΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής ΑΠΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου έλαβε τους κερατοειδείς, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν για μεταμόσχευση σε συμβατούς λήπτες», αναφέρει το νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι η Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» είναι η μοναδική σε όλη την Ελλάδα που πραγματοποιεί μεταμοσχεύσεις ήπατος.

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, η μητέρα της 21χρονης εξερχόμενη από το Δικαστικό Μέγαρο όπου μαζί με τον σύζυγό της και τον δικηγόρο τους κατέθεσαν παράσταση πολιτικής αγωγής, δήλωσε εμφανώς συγκινημένη ότι η κόρη της ήθελε να δώσει ζωή.

«Η Εμμανουέλα ήταν ένα θαύμα. Ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και αυτό το έκανε. Ήθελε να δώσει ζωή. Ήταν επιθυμία της» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε: Συγκλονίζει η μητέρα της 21χρονης: «Η Εμμανουέλα ήταν ένα θαύμα, ήθελε να δώσει ζωή»

Υπενθυμίζεται ότι η 21χρονη Έμμα παρασύρθηκε την περασμένη Δευτέρα από αυτοκίνητο που οδηγούσε 26χρονο Αλβανός στο οποίο επέβαινε και μια 19χρονη στην οδό Εγνατία στο ύψος της Καμάρας ενώ μόλις είχε επιστρέψει από την γενέτειρα της τα Χανιά που είχε πάει να δει τους γονείς της.