Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΕ ΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΕΥΑΘ ΑΠΟ ΤΟ... 1999 ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ

Σε αγωγό της ΕΥΑΘ που χρονολογείται το 1999 αποδίδεται η τεράστια τρύπα στην Εθνικής Αντιστάσεως - Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Καλαμαριάς

Σε αγωγό της ΕΥΑΘ που χρονολογείται το 1999 αποδίδεται, σύμφωνα με τον δήμο Καλαμαριάς, η τεράστια τρύπα που δημιουργήθηκε στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και η οποία «κατάπιε» ένα λεωφορείο.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Εικόνες από την τεράστια τρύπα που «κατάπιε» λεωφορείο - Τι λέει ο οδηγός

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του δήμου αναφέρεται ότι «με κατεπείγουσες διαδικασίες ξεκινάει από την ΕΥΑΘ το έργο επισκευής του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης και αποκατάστασης του οδοστρώματος επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, το οποίο υποχώρησε νωρίς το πρωί, χωρίς ευτυχώς να υπάρχει κάποιος τραυματισμός».

Όπως επισημαίνεται, ο αγωγός, που παρουσιάζει απώλειες κι ευθύνεται για την υποχώρηση του οδοστρώματος, χρονολογείται από το 1999. Το 2020 είχε σημειωθεί αντίστοιχο φαινόμενο στην είσοδο της Εθ. Αντιστάσεως. «Η ΕΥΑΘ είχε προγραμματίσει την αποκατάσταση του αγωγού, όμως το έργο δεν πρόλαβε να ξεκινήσει και σημειώθηκε το ατυχές συμβάν», σημειώνει ο δήμος.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανελης, έσπευσε στο σημείο μαζί με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΑΘ, Άνθιμο Αμανατίδη, τον υπεύθυνο Δικτύων, Χρήστο Τραγανό, τον διοικητη της Τροχαίας Ταξίαρχος Γερμανός ενώ ήταν σε διαρκή επικοινωνία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον ΟΑΣΘ.Στο σημείο όπου σημειώθηκε η καθίζηση, έφτασε γερανοφορο όχημα και απομάκρυνε το λεωφορείο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ