Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ξεχείλισαν τα σκουπίδια στον τερματικό σταθμό του ΙΚΕΑ - Τι λέει ο ΟΑΣΘ (vid)

Ο χώρος όπου εκατοντάδες πολίτες αλλάζουν καθημερινά λεωφορεία έχει μετατραπεί σε σημείο που θυμίζει περισσότερο σκουπιδότοπο.

Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται ο τερματικός σταθμός του ΙΚΕΑ, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με τα σκουπίδια να υπερχειλίζουν από τους κάδους και να δημιουργούν ένα ακαλαίσθητο σκηνικό.

Ο χώρος όπου εκατοντάδες πολίτες αλλάζουν καθημερινά λεωφορεία έχει μετατραπεί σε σημείο που θυμίζει περισσότερο σκουπιδότοπο. Σακούλες εκτός των κάδων, καφέδες και αποφάγια γύρω από τους κάδους προκάλεσαν την απορία των πολιτών που διερωτώνται για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο χώρος, ο οποίος ανήκει στη δικαιοδοσία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, μιλώντας στη Voria.gr, εξήγησε τον λόγο για τον οποίο επικρατεί αυτή η κατάσταση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκεται σε εξέλιξη ένας διαγωνισμός για την καθαριότητα από το καλοκαίρι του 2021 καθώς αυτός θα έληγε στο τέλος του ίδιου έτους. Όμως, η διαδικασία κωλυσιεργεί καθώς ενδιαφερόμενες εταιρείες προσφεύγουν συνεχώς. «Η καθαριότητα είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα και έπρεπε να έχει λυθεί. Ήδη, ο Οργανισμός έχει προκηρύξει διαγωνισμό από το καλοκαίρι του 2021, όμως η διαδικασία παρακωλύεται λόγω διαφόρων προσφυγών».

Για τον λόγο αυτόν ο πρόεδρος του Οργανισμού τόνισε πως ήδη έχουν υπογραφεί ορισμένες συμβάσεις ορισμένου χρόνου με καθαριστές για να διευκολυνθεί η κατάσταση. «Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα λυθεί προσωρινά το ζήτημα», σημείωσε.