Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε δεύτερο βαθμό η δίκη του αγγειοχειρουργού για τον θάνατο της μεσίτριας

Στο εδώλιο κάθεται ο 42χρονος αγγειοχειρουργός που κατηγορείται για τον θάνατο της 36χρονης μεσίτριας τον Απρίλιο του 2017 στο Ιπποκράτειο.

Μια υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο αναβιώνει σήμερα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης κάθεται ο 42χρονος αγγειοχειρουργός που κατηγορείται για τον θάνατο της 36χρονης μεσίτριας τον Απρίλιο του 2017 στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη.

«Ήταν ένα τραγικό ιατρικό λάθος, για το οποίο λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν έκανα τίποτα με πρόθεση, δεν είχα καμία πρόθεση να σκοτώσω», είπε σήμερα ο 42χρονος στο άκουσμα των κατηγοριών που του αποδίδονται.

Πρώτοδικα ο γιατρός κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία δια παραλείψεως με ενδεχόμενο δόλο καθώς και περιύβριση νεκρού.

Υπενθυμίζεται ότι η 36χρονη, μητέρα τριών παιδιών, άφησε την τελευταία της πνοή μέσα σε εγκαταλελειμμένη αίθουσα στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου είχε πάει για προγραμματισμένη αισθητική επέμβαση για κιρσούς, με τον αγγειοχειρουργό, που τότε ήταν ειδικευόμενος. Το άψυχο σώμα της εντοπίστηκε μερικές ημέρες αργότερα σε γκρεμό στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Στην απολογία του στο πρωτόδικο δικαστήριο υποστήριξε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο, αποδίδοντας τον θάνατο της γυναίκας σε ατύχημα όταν της χορήγησε αναισθητικά φάρμακα κατά τη διάρκεια της επέμβασης, πράγμα που όπως είπε είχε ζητήσει η ίδια γιατί φοβόταν. Στη συνέχεια είπε πως όταν διαπίστωσε πως η γυναίκα έπαθε ανακοπή, πανικοβλήθηκε και θόλωσε.

«Είναι ένα έγκλημα που δεν έχει προηγούμενο. Δεν υπάρχει στον κόσμο γιατρός που να έχει πετάξει ασθενή, γυμνό στα σκυλιά», σημείωσε πριν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η Κική Πακιρτζίδου, δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης μεσίτριας.