Skip to main content

Ιπποκράτειο: Προσπάθειες αφύπνισης του 6χρονου Νικόλα από τη Βέροια

Ελπίδες πως στο επόμενο 24ωρο θα αποσωληνωθεί ο μικρός Νικόλας που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου-Ακόμα μία μεταφορά ενός βρέφους από Γιαννιτσά

Σε προσπάθειες σταδιακής αφύπνισης του 6χρονου Νικόλα, ο οποίος είχε διακομιστεί την περασμένη Τρίτη από τη Βέροια με αστυνομική συνοδεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ έχοντας υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία προχωρούν σήμερα, Παρασκευή, οι θεράποντες ιατροί του Ιπποκρατείου, όπου και νοσηλεύεται για μετεγχειρητική φροντίδα.

Το αγοράκι συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων, με τους γιατρούς να εκφράζουν την ελπίδα ότι ενδεχομένως στο επόμενο 24ωρο να καταφέρουν να τον αποσωληνώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η κατάσταση της υγείας του είναι σχετικά καλύτερη αλλά σε κάθε περίπτωση οι γιατροί αναμένουν να ξυπνήσουν το παιδί για να έχουν πιο σαφή εικόνα.

Ακόμα μία περίπτωση μεταφοράς από νοσοκομείο της Περιφέρειας σημειώθηκε εχθές το βράδυ με προορισμό το νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Ένα οκτώ μηνών κοριτσάκι κατέφθασε με τους γονείς του από το νοσοκομείο των Γιαννιτσών καθώς νοσούσε με κορωνοϊό. Ο χαμηλός κορεσμός σε οξυγόνο οδήγησε τους θεράποντες ιατρούς να προτείνουν στην οικογένεια να μεταφερεθεί το παιδί στο Ιπποκράτειο για νοσηλεία. Το βρέφος νοσηλεύεται σήμερα στη μονάδα covid περιστατικών της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου, με την κατάσταση της υγείας του να θεωρείται αρκετά καλή.

Το παιδί έφτασε στο Ιπποκράτειο με συνοδεία της ΕΛΑΣ από τα Γιαννιτσά αλλά με το όχημα των γονιών του και όχι με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπως ο 6χρονος που έφθασε στην πόλη το απόγευμα της Τρίτης.

Να σημειωθεί πως στη μονάδα Covid της Παιδιατρικής του Ιπποκρατείου νοσηλεύονται επτά παιδιά συνολικά διαφόρων ηλικιών.

Σε γενικές γραμμές, αρκετές είναι οι περιπτώσεις μεταφοράς παιδιών από διάφορα νοσοκομεία της Περιφέρειας στο Ιπποκράτειο, το οποίο και δέχεται αρκετά παιδιατρικά περιστατικά.