Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε αιμοδοσία για τις ανάγκες της πανδημίας καλούν φοιτητές

Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ καλούν κάθε φοιτητή και φοιτήτρια σε αιμοδοσία λόγω των έκτακτων αναγκών - Αναλυτικά τα σημεία και οι ώρες.

Κάλεσμα προς κάθε φοιτητή και φοιτήτρια για αιμοδοσία λόγω των έκτακτων και μεγάλων αναγκών που προκύπτουν εν μέσω της πανδημίας απευθύνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φαρμακευτικής, Κτηνιατρικής,  Γεωλογικού, Ψυχολογικού, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Παιδαγωγικού και ΤΕΦΑΑ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Α.Π.Θ.

«Οι φοιτητές των Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας και με το λαό να είναι ταυτόχρονα αντιμέτωπος με τις συνέπειες από τη συρρίκνωση, την υποβάθμιση και την  ιδιωτικοποίηση των δομών Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, να δυναμώσει η προσπάθεια προσφοράς και αλληλεγγύης ανάμεσα σε φοιτητές, εργαζόμενους και ασθενείς» σημειώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι σε ανακοίνωση και προσθέτουν:

«Βλέπουμε τον τεράστιο αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες οι επαγγελματίες στο χώρο της Υγείας, το προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας, τον αγώνα για την προστασία του λαού κόντρα σε τρομακτικές ελλείψεις.

»Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες καταλαβαίνουμε την ανάγκη να συνεχιστεί η αιμοδοσία. Λόγω της πανδημίας οι μονάδες αίματος που συλλέγονται έχουν μειωθεί δραματικά, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή πολλών, κυρίως χρόνιων ασθενών που έχουν συνεχή ανάγκη για μετάγγιση και όλες οι έκτακτες χειρουργικές επεμβάσεις.

»Είναι ενδεικτικό ότι στο νοσοκομείο Παπανικολάου αιμοδοτούν καθημερινά κατά μέσο όρο 4-5 άτομα, ενώ οι αιμοδότες τον μήνα Νοέμβρη είναι κατά 58% λιγότεροι σε σχέση με πέρσι. Σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των εργαζόμενων τα αποθέματα αίματος κινδυνεύουν να εξαντληθούν σε 3-4 ημέρες από σήμερα».

Στο πλαίσιο αυτό, οι σύλλογοι καλούν κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, που έχει τη δυνατότητα να δώσει αίμα στα παρακάτω σημεία τις επόμενες ημέρες:

Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (έπειτα από ραντεβού στο 2313303390):

•    Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 8.30-13.30 και 17.30-19.30
•    Τετάρτη: 10.30-13.30 και 17.30-19.30
•    ΣΚ & αργίες: 9.00-12.30

Νοσοκομείο Παπανικολάου:
•    Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή: 8.30-14.00 και 17.00-20.00
•    Τρίτη & Πέμπτη: 8.30-14.00
•    Κυριακή: 8.30-14.00

Α’ ΚΑΠΗ Εύοσμου:
•    Από Δευτέρα 23/11 μέχρι Παρασκευή 27/11: 12.00-19.00